Winnebago visar upp batteridriven husbil

Annons:

Med en räckvidd på sin nya batteridrivna elbil, BEV, på 20 mil vill Winnebago locka husbilister att byta från dieseldrift till eldrift. Konceptet med det som kallas e-RV finns redan i produktion sedan ett par år där WOF Iridium haft svårt att locka särskilt många trots att Winnebago menar att deras räckvidd är tillräcklig för 54 procent av de resor som görs med husbilar. Samtidigt förutsätter Winnebago att tekniken, främst batterierna, utvecklas snabbt nog för att det innan produktionen av e-RV startar har hänt så mycket att produktionsfordonen får bättre räckvidd. Så blev det med WOF Iridium som nu har en räckvidd på cirka 40 mil.

Winnebago har fördelen att vara ett väl etablerat fabrikat med en stabil kundkrets vilket sannolikt ger deras satsning en flygande start på ett sätt som är svårare för ett företag som färre känner till. Utvecklingen har tagit Winnebago två år och det har hänt mycket tekniskt men inte minst psykologiskt sedan WOF Iridium lanserades. Nu finns Ford e-Transit och det är den som Winnebago använder som bas. E-Transit använder sig av ett system som utvecklats i samarbete med Lightning eMotors och laddtiden anges till som bäst 45 minuter. Konceptet lyder under Winnebagos avdelning kallad Advanced Technology Group som startades 2019.

Efterfrågan hos tillverkarna ökar definitivt men allt fler husbilister har vant sig vid tekniken eftersom det finns ett inte obetydligt antal batteridrivna personbilar med BEV-tekniken. Med dessa har även nya tekniklösningar lanserats som bara finns på bilar med eldrift vilket gör det mer logiskt att kräva samma teknik när det gäller husbilar.

Även om intresset från husbilisterna till stor del även handlar om bodelens utformning är grundtekniken det som väcker intresse för det finns tid för tillverkarna att överväga vilken planlösning som de kommer att använda eftersom även det som Winnebago visat upp är ett konceptfordon.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 2 = 4