Winnebago redovisar nytt rekordår

Annons:

Nu kommer ytterligare en stark rapport från en stor aktör, Winnebago Industries kommer nu med sin årsrapport vilken visar på nya rekord.

Intäkterna för det fjärde bokslutskvartalet 2022 som slutade den 27 augusti 2022 var 1,2 miljarder USD, en ökning med 13,8 procent vilket jämfört med samma räkenskapsperiod 2021 är en ökning från 1,0 miljarder. Undantar man intäkterna från den nyligen förvärvade Barletta-verksamheten är ökningen 4,3 procent.

För helåret 2022 var intäkterna för husvagnssegmentet 2,6 miljarder USD, en ökning med 29,2 procent jämfört med 2021, främst på grund av prisökningar relaterade till högre material- och komponentkostnader. När det gäller husbilssegmentet blev intäkterna 1,9 miljarder USD, en ökning med 24,2 procent från räkenskapsåret 2021 och även vinstmarginalen ökade.

VD och koncernchef Michael Happe kommenterade företagets starka rapport på följande sätt

– Winnebago Industries avslutade ett rekordår i och med det nu avslutade räkenskapsåret 2022 med solida resultat för fjärde kvartalet. Våra ledande premiumvarumärken inom fritidsfordon, som utmärks för sin kvalitet, innovation och service, fortsätter att vinna respekt hos vår alltmer mångsidiga konsumentbas för friluftsliv. Vi gjorde viktiga marknadsframsteg inom både husbils- och marinindustrin, och vi fungerade väl i en instabil makroekonomisk miljö. Jag vill tacka hela vårt team för deras insatser i att driva rekordstora bruttomarginaler och rörelseintäkter, efter att de framgångsrikt har navigerat efter störningar i försörjningskedjan och prisinflation. Deras ansträngningar gjorde det möjligt att återföra stora belopp till våra aktieägare även under det här rekordåret. Även om vi förväntar oss att osäkra marknadsförhållanden kommer att bestå i vårt räkenskapsår 2023, är vi övertygade om att vår omvandlade och utvecklande affärsplattform positionerar oss för fortsatt framgång in i framtiden.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


91 − = 88