Winnebago först att ha tillverkat 500 000 husbilar

Annons:

Winnebago Industries, Inc. producerade den 15 mars sin 500 000:e husbil och blev därmed det första husbilsfabrikatet att nå denna milstolpe. Företaget firade det hela med att pausa arbetet på alla anläggningar för att alla anställda skulle kunna delta i evenemanget. Alldeles speciellt firades det på North Iowa campus i Lake Mills när jubileumsfordonet rullade ut.

Exemplaret som blev nummer 500 000 var deras modell Revel som är byggd på Mercedes Sprinter. Modellen är en robust husbil för off-road och längre perioder utan extern el. Den är fyrhjulsdriven, har förhöjd markfrigång och ett kraftfullt litiumbatteri.

Winnebago är en pionjär inom husbilar och tillverkade sina första fordon för mer än 60 år sedan, säger Huw Bower, VD för Winnebago Outdoors i pressmeddelandet. Ändå representerar den 500 000:e husbilen mycket mer än företagets historik på marknaden. För våra 2 700 anställda representerar det miljontals otroliga upplevelser bland vänner och familjer som Winnebago har möjliggjort genom årtionden. Våra team-medlemmar är engagerade varje dag, motiverade och energiska av tanken på att ha kunnat ge så många människor glädje. Denna milstolpe skulle inte vara möjlig utan deras outtröttliga engagemang.

Evenemanget var särskilt känslofyllt för de tio mest seniora anställda som har varit på företaget i flera decennier och minns de tidigaste fordonen.

Winnebago grundades av affärsmannen John K. Hanson från Iowa i februari 1958. Då genomgick staden, belägen i Winnebago County i Iowa, en ekonomisk nedgång, så Hanson och en grupp samhällsledare övertygade ett företag i Kalifornien, Modernistic Industries, att öppna en fabrik för att tillverka inredningsbara trailers i ett försök att få fart på den lokala ekonomin.

1966 rullade den första husbilen ut från Winnebago Industries monteringshall. Dessa husbilar såldes till ett pris som var ungefär hälften av vad konkurrenternas tog för sina modeller vilket ledde till dess framgång. Varumärket har i USA blivit synonymt med “husbil” och används ofta som ett generiskt varumärke för dessa oavsett om de tillverkats av företaget eller inte. Man kan jämföra det med Vespa och skoter i Europa.

Kolla in det här Youtubeklippet med den första modellen!

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


87 − 79 =