Weinsberg CaraCompact 640 MEG Edition Pepper

Annons:

I samband med den inställda mässan CMT offentliggjorde Weinsberg, som ingår i Knaus Tabbert Group, att de lanserar CaraCompact Edition Pepper baserad på Mercedes-Benz Sprinter.

Nyheten pekar återigen på det faktum att Mercedes-Benz Sprinter vinner marknadsandelar i kampen mot Fiat Ducato som fortfarande står som klar etta bland basfordon till husbilar.

Modellserien har blivit en av de mest efterfrågade i segmentet för smala, halvintegrerade husbilar, kanske delvis beroende på en omfattande standardutrustning. Detta koncept lär Weinsberg knappast ändra på även om de nu lanserar modellen på Mercedes-Benz Sprinterchassi.

Utöver valmöjligheten med chassit kommer ytterligare en version med en ny planlösning, CaraCompact Suite, som har en nedfällbar säng ovanför sittgruppen.

Den nästan sju meter långa och 2,2 meter breda 640 MEG följer annars den välbekanta planlösningen med enkelsängar ovanför garaget, kök på passagerarsidan och badrummet mitt emot.

Som Edition Pepper utlovar Weinsberg ett så gynnsamt (tyskt) pris att Sprinter-Pepper skulle bli en av de billigaste delintegrerade Mercedes-baserade modellerna trots den omfattande standardutrustningen. Inget är dock sagt om vilka av Mercedes hjälpsystem som ingår.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


47 − 39 =