Volkswagen Multivan får toppbetyg i Euro NCAP

Annons:

Volkswagens nya Multivan har fått fem stjärnor i Euro NCAP i kategorin krocksäkerhet samt säkerhetssystem. Eftersom det är en mindre van som tillverkas som ett komplett fordon hör den till den kategori fordon som går att använda som campingfordon och samtidigt placerar sig som en av de bästa i krocktester.

Som standard har modellen dubbla airbag men dessutom en som är centralt placerad samt två airbag på sidorna. Även de bakre platserna skyddas väl med hjälp av fler.

För husbilar är säkerheten även beroende av inredningens fastsättning och Volkswagen har som en av få fått höga betyg för de som är inredda för camping bland annat på grund av att den bakre soffan har en metallram vilket förstås inte gäller just den här passagerarmodellen.

Det som betyder mest är karossens konstruktion, något som allmänt gäller plåtisar och gör att dessa generellt är den mest krocksäkra typen av husbilar eller om man hellre vill kalla dessa campingbilar.

Den nya Multivan får 90 procent av de möjliga poängen för skydd av vuxna och 89 procent för barnsäkerhet.

Även när det gäller yttre säkerhet för oskyddade trafikanter får den hög ranking på grund av 25 olika förarstödssystem. I denna kategori får Multivan 87 procent av de möjliga poängen.

Bildcred: Volkswagen

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


22 − 13 =