Vinnarna av Svenska Campingpriset 2022

Annons:

Under SCR Svensk Campings årskonferens delades det Svenska Campingpriset ut till framstående företagare. Kategorin Årets företagare vanns i år av Ola och Anna Ambuhm, ägare av Fritid Österlen med fyra anläggningar i Skåne. Den nyinstiftade kategorin Årets hållbarhetsinsats vanns av Annika Johansson och Torbjörn Backlund, Ramsvik Stugby & Camping i Bohuslän. Priserna delades ut igår kväll på SCR Svensk Campings årskonferens i Kolmården, Norrköping.

– De senaste åren har varit unika på många sätt. Camping, utomhusupplevelser och svenska resmål har hamnat i fokus för allt fler turister och många av SCR:s medlemsföretag har utvecklats i ett högt tempo. Med Svenska Campingpriset vill vi uppmärksamma några av alla dessa entreprenörer lite extra säger, Peter Jansson, tf vd på SCR Svensk Camping.

2022-års mottagare av Svenska Campingpriset

Årets företagare är Ola och Anna Ambuhm, Fritid Österlen, som under namnet Campinggruppen driver Tobisviks Camping, Falsterbo Resort, Barsebäck Strand och Trelleborg Strand i Skåne. Årets pristagare har fått familjeföretaget att växa på bara några år. Både genom fler campingplatser och genom att utveckla campingplatserna till resorts – med barnklubbar, träningskoncept och underhållning. Utvecklingen mot framtiden görs i form av digitalisering, satsning på den internationella marknaden och en hållbar utveckling genom arbetet för att bli Green Key-certifierade.

Årets hållbarhetsinsats vann Annika Johansson och Torbjörn Backlund, Ramsvik Stugby & Camping, Bohuslän. Vinnarna har förenat ekonomisk och social hållbarhet i sin affärsmodell, investerat i en solcellsanläggning som gör anläggningen självförsörjande på solenergi och en tydlig kommunikation av sitt hållbarhetsarbete.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson som är tillverkade på glasbruket Bergdalahyttan.

På bilden: Vinnarna av Svenska Campingpriset 2022, Året företagare: Fritid Österlen och Årets hållbarhetsinsats: Ramsvik Stugby & Camping,:Bildcred: SCR / Peter Holgersson

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


2 + 3 =