Vincents nominerade till H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare

Annons:

Att nomineras till särskilt hedervärda priser är förstås en ära och ett av de finaste för personer med utländsk bakgrund är H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare. Priset instiftades 1999 och delas årligen ut på Kungliga Slottet av Kung Carl XVI Gustaf.

Priset ska lyfta fram och hedra företagsamma individer med utländsk bakgrund i Sverige och enastående förebilder. Med Priset ska visa att det går att lyckas i Sverige, minska upplevelsen av utanförskap och visa på det värde dessa bidrar med till vårt samhälle.

I år är det extra spännande för oss med husbilar och husvagnar i blodet eftersom Vincents i Varberg nominerats för sitt expansiva bolag vars idé med försäljningsuppdrag även vunnit många kunders respekt.

När Vincent Schaffler som har sitt ursprung i Kanada startade sin verksamhet var han en pionjär inom området och det tog några år innan verksamheten kunde anses som etablerad. Idén är ganska enkel, genom att lyfta bort kapitalkostnaden för fordonslagret från bolaget genom att den som ska sälja sin husbil eller husvagn minskar bolagets kostnader och marginalen kan minskas. Det ger den ursprungliga ägaren ett högre pris än vid ett traditionellt inbyte eller vid en direktförsäljning till en handlare samtidigt som köparen får fulla garantier och en professionell bedömning av fordonets skick. Verksamheten har präglats av strikta rutiner som blivit stilbildande och efterhand har samarbete inletts med Mekonomen och i år expanderades verksamheten till en andra anläggning, den här gången i Kalmar. Företaget får rimligen anses som en av de mer lyckosamma i branschen vilket bevisas genom den här nomineringen där enbart seriösa bolag platsar.

Det finns även andra fördelar med försäljningsuppdrag. Går du i försäljningstankar kan du kombinera vinterförvaring med försäljning, lämna in ditt fritidsfordon på hösten när du slutar att köra så finns det till försäljning medan du i lugn och ro letar efter ett nytt. Det är sådana små men viktiga lösningar som kan göra ägandet billigare. Dessutom vet du att fordonet tas om hand på bästa sätt.

Missa inte att lyssna på intervjun vi gjorde med Vincent Schaffler i våras!

Tävlingen genomförs på regional och nationell nivå. Regionala nomineringskommittéer i fem regioner samt en nationell kommitté bedömer företagare med utländsk bakgrund efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, personligt inflytande och innovation. Vidare beaktas deras livs- och entreprenörsresa.

Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige, IFS stödjer sedan 1996 entreprenörer och företagare med utländska bakgrund att starta, driva och utveckla företag. Stiftelsen verkar också för att säkerställa gynnsamma förutsättningar för företagande samt initierar aktiviteter för att skapa nätverk mellan företagare med utländsk bakgrund och företag och organisationer i Sverige.

Stiftelsens beslutande organ

Ordf. Peje Emilsson, grundare och ordförande Kreab AB och Kunskapsskolan AB
Rafael Bermejo, grundare av Stiftelsen IFS och Årets Nybyggare
Anders Björkenbo, Ordf. Regionala nomineringskommittén Väst
Anna Kinberg Batra, professionell styrelseledamot och f.d. partiledare (M)
Björn Weigel, Ordf. Regionala nomineringskommittén Stockholm
Maroun Aoun, partneransvarig ALMI Företagspartner
Maryam Ghahremani, VD Bambuser
Michel Barmoro, advokat och grundare Barmoro & Westlund Advokatbyrå
Simona Hef
, Ordf. Regionala nomineringskommittén Mälardalen
Tatiana Shalalvand, Investment Director Kinnevik AB
Zoran Covic, Ordf. Regionala nomineringskommittén Syd

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


89 − 83 =