Vill du ha en fiskesemester utöver det vanliga?

Annons:

Att kombinera fiske med campingliv är något som många uppskattar lite extra och Laxguidens Fiskecamping i Älvkarleby som byggdes 1988 erbjuder en sådan kombination i världsklass. Så skriver man på sin hemsida så vi på Rolling Homes blev lite nyfikna och ringde upp Niklaus som är en känd profil som går under namnet Laxguiden och även är campingens ägare.

När vi ringer börjar han prata passionerat om lax- och havsöringsfisket men även att det finns gott om gäddor, gös och aborre. Att det blir så beror förstås på att fiskeintresset är hans livsluft och att han vill att även du ska känna hur fantastiska fiskevatten som finns här. De tredje bästa i Sverige hävdar han.

– Jag brinner för fisket i älven och har fiskat här sen 90 talet, säger Niklaus Storås till oss.

Han har två båtar som han tar med gästerna i, en fullmatad laxtrollingbåt samt en Silver Hawk med den absolut senaste tekniken för att fånga gädda, gös och abbore på de allra bästa platserna.

Nu kanske du hellre vill fiska på egen hand och det går förstås utmärkt och skulle du vilja komplettera din fiskeutrustning finns en nybyggd fiskebutik på 130 kvadratmeter fylld med produkter som är speciellt lämpade för älvfisket. Där kan man även träffas och ta en fika, prata med likasinnade, boka fiske eller bara få tips.

Om inte alla i sällskapet vill ut och fiska har alla campinggäster tillgång till badplats, lekplats, grillplatser, restaurang, café, beach volleyboll samt promenadområden. Vid stranden har de nyligen byggt vad de marknadsför som en av Sveriges finaste padelbanor. Dessutom finns bastu, bastuflotte, kanoter, båtar, motorbåt och en hel del annat och vill du hyra fiskeutrustning går det också.

På området som är 106 000 kvadratmeter finns två servicehus, 151 campingtomter och ställplatsen har 20. Dessutom finns det 33 stugor i olika storlekar samt 30 tältplatser.

På campingen finns det även en högklassig fiskrestaurang samt en pizzeria. Varje lördag under maj – juli är det räkfrossa.

Vill du boka guidade. turer i förväg kan du ringa och prata med Niklaus Laxguiden och för bokning av camping / ställplats 026-72792 eller mail info@alvkarlebycamping.se

GPS: 60°34’36.1″N 17°27’01.1″E

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


48 + = 49