Välkommen till Rolling Homes!

Annons:

Kära läsare!
Du kanske är en av dem som följt mina artiklar under många år? Om inte så heter jag Pelle Kjörling och jag har jobbat med fordonsjournalistik och fordon i mer än 40 år. Nu hälsar jag dig välkommen till min egen satsning webbtidningen Rolling Homes!

Att ta steget att skaffa en husbil eller husvagn är för de flesta av oss att förverkliga en dröm. En dröm om frihet, att kunna styra kosan till udda resmål där hotellen lyser med sin frånvaro men där den fria horisonten är desto viktigare. En plats där doften av naturen är närvarande. Kort sagt ett sätt att njuta av livet med fritidsfordon.

Rolling Homes kommer att förse dig med restips, både till platser lämpade för fricamping och orter som många drömmer om att få se. Vi vill även ge den historiska bakgrunden för då får platserna liv, de blir inte enbart ett monument. Våra resereportage ska inspirera, ge livsglädje och njutning. Inte enbart vara en uppräkning av fakta.

Även utvecklingen av våra fritidsfordon är intressant. Vart är utvecklingen på väg? Det finns ungefär 300 000 husvagnar och 100 000 husbilar i Sverige medan nyförsäljningen ligger på cirka 10 000 per år. Det finns all anledning att fästa stor uppmärksamhet på de 97 procent fritidsfordon som redan finns när året börjar. Inse att vad man kör är mindre väsentligt än upplevelsen med det man har. Alla kommer inte att äga samma fordon när 2022 är till ända, många nytillkomna livsnjutare köper begagnat och ännu fler kommer att ha förnyat sin utrustning. Tips om sådant kommer att ha hög prioritet.

Rolling Homes vill även vara din nyhetskanal till livet med fritidsfordon. Regler ändras och myndigheterna verkar vara på jakt efter allt som rullar. Visst ska vi värna om miljön, den är ju campingens essens, men samtidigt måste man kunna säga ifrån när nya regler blir alldeles tokiga. Tyvärr har det funnits allt för många exempel på det. Nyheterna ska spegla allt från vägunderhåll till tekniknyheter men det ska ha bäring på campinglivet och tillbehören även för vanlife.

Vi som jobbar med sajten då? Vi vill nog gärna kalla oss livsnjutare i bemärkelsen att söka upplevelser. Vara de som vågar svänga av från huvudvägen och uppleva snarare än bara leva. Och förmedla den känslan till dig som läser.

Det är nog många av er som läst mina artiklar medan jag var ansvarig för Sveriges största webb inom fritidsfordon, de senaste sju åren har jag skrivit runt 14 000 artiklar. Nu hoppas jag ni följer mig på den här resan som bara har börjat. Kanske till och med stöttar med ett bidrag till maten på bordet, det är särskilt viktigt nu i början.

För mig har resande på egen hand varit min livsluft sedan tonåren, en tid som inträffade för lång tid sedan. Sedan dess har jag hunnit med åtskilliga mil och lärt mig hitta i Europa utan vare sig karta eller GPS. Om resan är målet har sådana hjälpmedel begränsat värde. Man kan ju inte köra fel, det är bara en annan väg. Sådant finns det ingen anledning att vara nervös för. Det har lett mig till platser jag inte trodde fanns och framför allt inte hade planerat in om jag nu hade sett det som det viktigaste. Jag delar gärna med mig av de pärlor jag hittat, dit du inte kommer annat än med ett eget fordon. Kanske är det resor du inte själv kommer att göra som min resa runt Svarta havet. Men jag kan lova att det var en upplevelse och den kanske kan inspirera dig att tänja på dina gränser lite grand.

Nu kör vi!

Pelle Kjörling

Men glöm inte att först gilla oss på Facebook…..

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


6 + 3 =