Veckan som gått – Vecka 18

Annons:

I vår poddserie inför valet intervjuade vi samtliga riksdagspartiers företrädare om hur de ser på det i husbilssammanhang hårt kritiserade skattesystemet bonus-malus. Läs om sammanställningen vi gjorde om hur de svarade om bonus-malus!

Reduktionsplikten har ändrat sammansättningen av bränslen och det förändrar också hur bränslespill i vattentäkter bör hanteras och saneras. Den slutsatsen drar miljöskadeexperter vid i IVL i en studie om miljödata för bränslen som spills i vatten. Studien ska bidra till bättre riskbedömningar av miljöskador som uppkommer vid utsläpp av olika drivmedel.

Campingvaruhusets nya butik i Enköping blir Nordens största med en yta på 2 500 kvadratmeter. och Invigningen hölls den 5 – 8 maj.

Ny statistik från SCB/ Tillväxtverket visar att rekordmånga svenska gäster bodde på Sveriges campingplatser under 2021. Totalt uppgick antalet gästnätter på Sveriges campingplatser till 15,5 miljoner, en ökning med 21 procent. De svenska gästnätterna ökade med 13 procent till 13,8 miljoner och de internationella gästerna strömmade till under slutet av sommaren.

I april 2022 genomfördes en undersökning bland svenska golfcampare på uppdrag av Golfamore Group. Av de 394 respondenterna svarade mer än 80 procent att de planerar att golfcampa under året, 18 procent av totala antalet respondenter hade redan genomfört årets första golfcamping.

Att vägunderhållet inte är tillräckligt ser alla bilister dagligen och Trafikverkets underhållsplan för perioden fram till 2033 kommer inte att räcka för att inte förfallet ska fortsätta.

Att hastighetsgränserna höjs hör inte till vanligheterna men kritiken från berörda kommuner blev kraftig när Transportstyrelsen 2020 beslutade att sänka hastigheten från 90 till 80 kilometer i timmen. Nu återgår man till 90 på vissa sträckor i Jämtland, Dalarna och i Jönköpings län.

Det läggs allt större fokus på hastighetsöverträdelser och fartkameror sätts upp i ett rasande tempo. Nu kommer ytterligare system som ska göra förarna uppmärksamma på att de överträder gränserna. Alla nya bilmodeller som lanseras efter den 6 juli måste ha ett system som kallas ISA, Intelligent Speed Assistance, som i ett första skede ger en varning om att det går för fort. För redan existerande modeller blir starten 2024.

Experimentet med självkörande lastbilar på hela E4-sträckan Södertälje–Jönköping som pågått sedan i fjol utökas när Scania tillåts låta dessa köra utan mänsklig inblandning. Tidigare måste övervakaren greppa ratten i ett antal korsningar och rondeller i bland annat Nyköping.

Vad är fördelarna med Aldes nya panna 3030? Vi intervjuar Aldes försäljningschef Håkan Streimer som beskriver skillnaderna mot den tidigare modellen 3020 samt deras nya vattenreningssystem.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


54 + = 60