Veckan som gått: 11-22

Annons:

Bridgestone stoppar all produktion i Ryssland och även för Continental, Michelin, Nokian, Pirelli och Yokohama, som alla har fabriker i Ryssland, är framtiden extremt oviss. I det korta perspektivet, för de som behöver däck till sommaren, finns det däck att tillgå men det kan bli problem till hösten.

Trafikverket har gått ut med en varning om årets tjällossning i delar av landet. Bilisterna uppmanas till försiktighet.

Intresset för att komma till Hornborgasjön och se tranorna i vår är ovanligt stort. Det märker naturum Hornborgasjön som ser att besökarna verkar vara på väg att återvända efter två år med pandemi. 

Årets Sustainable Brand Index släpptes i dag och Circle K kniper förstaplatsen som branschens starkaste varumärke inom hållbarhet. Det är svenska konsumenter som rankat varumärkenas hållbarhetsarbete och hållbarhetskommunikation och Circle K kommer ut som bäst.

Circle K inför nu förskottsbetalning på samtliga stationer. Det hänger samman med ett högt antal smitningar vid tankning genom åren, något som nu helt kan undvikas tack vare det nya systemet. Ett enhetligt system gör det samtidigt enklare för de kunder som vill betala kontant

Den 1 juli 2022 träder nya regler för bensinstationer i kraft, regler som innebär att alla rörledningar under jord behöver säkras mot rost och fukt vilket syftar till att förhindra spill och miljöskador. Klockan tickar nu alldeles för fort för att hinna genomföra de åtgärder som behövs.

Winnebago Industries, Inc. producerade den 15 mars sin 500 000:e husbil och blev därmed det första husbilsfabrikatet att nå denna milstolpe. Företaget firade det hela med att pausa arbetet på alla anläggningar för att alla anställda skulle kunna delta i evenemanget. Alldeles speciellt firades det på North Iowa campus i Lake Mills när jubileumsfordonet rullade ut.

Nyregistreringarna av husbilar och husvagnar fortsätter att öka under februari på den tyska marknaden. Detta trots svårigheter med leveranser på grund av störningar hos underleverantörerna både när det gäller halvledare och kabelhärvor från Ukraina.

Det går för fort på våra vägar men nu vill Trafikverket som stor aktör vid upphandlingar dra sitt strå till stacken för att bidra till en lugnare trafikrytm med färre hastighetsöverträdelser via sina upphandlingar. I oktober 2021 beslutade Trafikverket därför om en strategi för ett stegvis införande av krav på redovisning av hastighetsefterlevnad i entreprenader.

Av de drygt 19 000 tunga släp, över 3,5 ton, som Bilprovningen besiktigade under 2021 hade sex av tio, 58,7 procent, brister med krav på efterkontroll. Bilprovningen bedömer skicket på fordonsslaget som oroväckande. 1,6 procent av de tunga släpen fick körförbud. Inget annat fordonsslag har lika stor andel.

Att den yngre generationen är engagerade miljökämpar hör vi hela tiden men när det kommer till praktiken kanske det ändå inte stämmer. Åtminstone inte när det handlar om bilkörning visar en ny undersökning som gjorts på uppdrag av Kvdbil. Unga bilförare är nämligen mindre benägna att försöka minska sina klimatavtryck i trafiken jämfört med äldre.

Laika har visat upp en husbil, Kosmo Urban, som än så länge bara säljs i Frankrike. Nu spekuleras det om den kan komma till fler länder.

Som vi tidigare skrivit om inleder Nissan och Dethleffs ett samarbete och först ut är Nissan Primastar “Seaside by Dethleffs” som kommer i sommar. Det är en lättmanövrerad campingbil som är väl lämpad för vanlife. Namnet antyder att användningsområdet är kustnära upplevelser med en sportig anknytning.

Enkelt, mindre och billigare, Vestavan lockar med riktigt lågt pris i Tyskland där vagnen finns i två versioner 390 och 580 varav den mindre till och med klarar 750-kilosgränsen.

I podden pratar vi om vad man ska tänka på när det gäller gasol. Fredrik Eriksson som är Key Account Manager på Linde, tidigare AGA. Lyssna på vad han tycker du ska kolla över och tänka på för att din gasolanläggning ska fungera som tänkt!

I valpodden intervjuar vi moderaten Maria Stockhaus som är talesperson i infrastruktur frågor. Hon sitter med i trafikutskottet och ger i den här intervjun deras syn på skattefrågor, bonus-malus och vägunderhåll.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


21 + = 28