Veckan som gått: 10 -22

Annons:

Det vi väntat på sedan 2017, den eldrivna folkabussen är här. Vi har gått från limegrönt koncept som då visades upp på Detroit Auto Show till färgglatt randigt på första bilderna som Volkswagen har publicerat inför premiären. Nu visades bussen återigen upp i limegrönt medan cargoversionen var mer diskret blå. Kommer den att bli lika folkkär och kultförklarad som Bullin? Läs mer om den i artikeln. Henning ler för övrigt brett. Han hade nämligen rätt. Typ 2, folkabussen, kom på femtiotalet. Pelle bjuder nu plikttroget Henning på tårta.

Den nyligen avslutade mässan Caravan, Camping & Motorhome Show i Birmingham rapporteras ha blivit mycket lyckad. 101 606 besökare hade köpt biljetter i förväg, vilket man var tvungen att göra. Det är mässans hittills största publikantal och hela 86 procent hade aldrig tidigare besökt den här mässan. Mässan var den första på två år och många passade på att bestämma sig för vilken husbil eller husvagn som de ska fortsätta sitt campingliv med.

Ryssland är världens största leverantör på naturgasen Urea som används för att tillverka AdBlue. Med stoppade leveranser från Ryssland behöver alla producenter hitta nya leverantörer, vilket gör att efterfrågan blir större än tillgången. 

AdBlue används till fordon med SCR-teknik och finns i princip i alla personbilar och tunga fordon med dieselmotorer. Det vill säga allt från husbilar, brandbilar, lastbilar och bussar. Om ett fordon får slut på AdBlue får det en effektreducering och vissa fordon går inte att starta igen förrän de fyllts på med AdBlue. Bristen på Adblue hotar därför både privatresor, lastbilstransporter och leveranser i Sverige

Husbilsklubben.se väljer att lägga sitt årsmöte i Mariestad i år igen och efter ett par speciella år med uppehåll 2020 och träff i mindre format i fjol är intresset från medlemmarna stort. 

Husbilsklubben.se har cirka 16 000 medlemmar runt om i Sverige och Norden. Årligen håller de en träff som kombineras med ett årsmöte under Kristi himmelsfärdshelgen, de senaste gångerna har det hållits i Mariestad.

Helgen 18-20 mars är det dags för den första mässan för husbilar och husvagnar på länge, Husbil Stockholm 2022. Det är fritt inträde men du måste anmäla ditt besök i förväg. De som arrangerar mässan är Autohallen Husbilar, Skoklosters husbilar och husvagnar och Albins husbilar.

Den 11 mars 2022 klockan 11.00 producerade Bürstner sin tusende Copa vid sin fabrik i Wissembourg i Frankrike med verkställande direktörerna, den biträdande fabrikschefen, “Copa”-projektgruppen, såväl som löpande bandledaren och företagsrådet närvarande

Hur gammal är en genomsnittlig husbilsägare? Hur länge äger vi husbilen? Kan vi ens veta hur många husbilar som nyregistreras när statistiken mellan de olika statistikföretagen ger så olika svar? De här och andra frågor får du svar på i veckans podd med analysföretaget Vrooms marknadschef Thomas Bergman när han nystar i statistiken!

I veckans valpodd intervjuar vi Centerpartiets Klimat- och Energipolitiske talesperson Rickard Nordin. Hur ser Centerpartiet på husbilar, skatter och vägunderhåll? Har campinglivet en plats i Centerpartiets vision?

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


45 − 35 =