Veckan som gått: 08 – 22

Annons:

Ortsnamn kan väcka både småleenden eller anses som särskilt vackra. För att få reda på vilka som är roligast eller vackrast ordnar Språktidningen en omröstning och nu har årets lista släppts. På första plats när det gäller vackra ortsnamn kom Morgongåva med 21,9 procent av de cirka 10 000 avgivna rösterna.

Som det roligaste ortsnamnet röstades Snålkuk fram med 37,5 procent och namnet hör till ett fjäll i Jokkmokks kommun. Kolla in hela listan i artikeln!

Goodyear Tire & Rubber Company har tillkännagivit lanseringen av ett däck som innehåller 70 procent hållbara material, däribland vad Goodyear marknadsför som branschledande innovationer. Däcket innehåller 13 viktiga ingredienser inom nio olika däckkomponenter, däribland de som beskrivs nedan. Företagets prestandaindikatorer har visat att komponenternas egenskaper ger starka övergripande däckprestanda.

Polisen går nu ut med en varning till bilister efter E4 från Linköping och söderut då en stöldliga härjar i området. Ligan som själva kör bil, enligt vittnen en mörk kombi, kör upp bredvid offrets bil och slår ut en sidoruta för att stjäla allt av värde. Polisen har inte lyckats i sin jakt på förövarna och allt man anser sig kunna göra är att uppmana alla bilister att inte ha med sig några värdeföremål när man ger sig ut på vägen. Orter som drabbats är bland annat Linköping, Ödeshög, Brahehus i Gränna och i Värnamo.

Som en röst för bilismens utveckling svarar Kungliga Automobil Klubben (KAK) regelbundet på remisser som kommer från regeringen och departementen. Flera aktörer anser att de planerade medlen i den föreslagna nya nationella planen för transportinfrastrukturen 2022-2033 inte räcker för att upprätthålla dagens standard på vägnätet under perioden. KAK väljer att avstyrka planen i sin helhet. 

Dekra Automotive AB blir ackrediterade på nytt. Swedacs beslut verkställs omedelbart och innebär att Dekra på nytt har behörighet att utföra fordonskontroll.

Regeringen vill skärpa straffet för att köra onykter. I förslaget som gått på remiss föreslås att maximistraffen för grov olovlig körning och rattfylleri höjs från fängelse i sex månader till fängelse i ett år samt att maximistraffet för grovt rattfylleri höjs från fängelse i två år till fängelse i tre år. Vidare föreslås att en ny kvalifikationsgrund införs i straffbestämmelsen om grovt rattfylleri som innebär att det vid bedömningen av om brottet är grovt särskilt ska beaktas om föraren tidigare har gjort sig skyldig till rattfylleri eller grovt rattfylleri. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2023.

Liksom många andra tillverkare av fritidsfordon redovisar Kabe rekordförsäljning under 2021 trots att året präglats av de problem som följt i coronans spår samt komponentbrist. Kabes förvärv av Coachman i början på året påverkar de positiva siffrorna där omsättningen ökat med 53 procent.

Hymer meddelade nyligen att de inte kommer att delta på Elmia i höst och nu ger de samma besked när det gäller den norska Caravanmessen Lillestrøm 2022. Dethleffs, Sunlight og Erwin Hymer Group Nord anger att problem med produktionskapacitet och leveranser är orsaken.

Den här veckan intervjuade vi riksdagsledamoten Helena Gellerman från Liberalerna. Hon sitter dessutom i partistyrelsen och trafikutskottet. I den här intervjun ger hon Liberalernas syn på trafikpolitiken, skattesituationen för husbilar och partiets syn på framtidens trafik.

Solhem husbilar i Bålsta marknadsför sig som plåtisspecialist. Vi träffar Darek Wolosz som berättar om företaget och hur han ser på marknaden samt bjuder även in alla lyssnare till deras handlarmässa.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


59 − 50 =