Vattengenerator ger fricamping nya möjligheter

Annons:

Ny teknik skapar möjligheter att campa utan att behöva civilsamhällets hjälp. Nu behöver du inte ens fylla på vatten, det kan skapas i en vattengenerator som tar fukt ur luften.

Kombinerar du en vattengenerator med solceller eller en bränslecellsgenerator är du i stort sett helt självförsörjande.

Att ha tillgång till färskvatten är nödvändigt och brist på färskvatten begränsar tiden man kan fricampa. Nu har företaget Watergen visat upp en vattengenerator som producerar rent vatten vilket kan göra en husbil självförsörjande även när det gäller detta.  Watergens vattengenerator producerar 20 liter per dygn , kanske inte tillräckligt för att man ska kunna bli helt självförjande men man klarar sig ändå ganska bra om vattnet enbart används som färskvatten. I kombination med toalettsystem som Indus, där gråvatten återanvänds, eller Cinderella med förbränningsteknik är tekniken ett steg närmare totalt oberoende av externa system.

Kombineras detta med solpaneler för att försörja generatorn samt övriga system med tillräckligt med el kan, åtminstone i teorin, detta bli något som vidgar vyerna för campinglivet.

Vattengeneratorn har visats upp på mässan SEMA i Las Vegas 2021 och efter denna ska tekniken under ett år testas i praktiken.

Vikten på generatorn är 15 kilo, väl inom ramen för mobil utrustning eftersom samtidigt vattentankens volym kan minskas, har måtten 55x40x40 centimeter och generatorn drivs på 12 volt och drar i genomsnitt 350 W. Det finns även andra versioner med högre produktion men då blir de även större och tyngre.

Här hittar du Watergens information.

Bildcred: Watergen

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 78 = 79