Vansbrosimningen lanserar Vansbro Nattsim

Annons:

Vansbrosimningen lanseras årets nyhet, Vansbro Nattsim som har premiär lördagen den 13:e augusti i år. 

I den mörka augustinatten kommer Vansbro Nattsim gå av stapeln efter att solen gått ner och mörkret fallit. Första start beräknas till ca. klockan 21.45, det är ingen tävling och ingen tidtagning utan upplevelsen står i fokus. Loppet är 1000 meter långt i valfritt simsätt och starten är vid den traditionella Tjej- och Kortsimstarten. Fullmånen, tända marschaller och flera eldar kommer lysa upp sträckan för simmarna. I anmälningsavgiften ingår en saftey bouy med lyse i som är obligatoriskt att använda.

– Vi har funderat på konceptet i flera år och nu känner vi oss redo att lansera. Det kommer bli en unik upplevelse att simma i älven ackompanjerat av augusitmörkret och fullmånen. Alla simmare kommer dessutom gå till starten i ett gemensamt fackeltåg ledda av spelmän, säger Britta Granberg Sportchef på Vansbrosimningen.

– Vid mål kommer deltagarna att mötas av sprakande eldkorgar, musik och en öppen pool i plasketområdet. Måltiden serveras i området och deltagarna kommer kunna njuta av afterswim fram till midnatt, fortsätter Britta Granberg.

Om loppet: 
Datum: 2022-08-13 
Distans: 1000 meter 
Starttid: ca. 21.45 
Max antal deltagare:300 st 
Pris: 1195 kr per person 
Åldersgräns: 18 år, undantag i målsmans sällskap från 15 år.  
Anmälan öppnar:2022-04-25 
Säkerhet:Säkerhetspersonal finns på bryggorna och i följebåt. Tävlingsläkare finns på plats.  
Loppet ingår inte i En Svensk Klassiker 

Om Vansbrosimningen: 
Vansbrosimningen är ett av Sveriges största och äldsta öppet vatten-evenemang med närmare 14 000 deltagare och erbjuder lopp från 25 – 10 0000 meter. Tävlingarna går av stapeln 1 – 10 juli 2022. 

Bildcred: Vansbrosimningen

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


35 − 31 =