Vansbro Vintersim

Annons:

På lördag den 19:e februari möter Vansbrosimningen upp det ökade intresset för vintersim genom att bjuda in till en rekordtidig badpremiär i Västerdalälvens friska vatten. 164 personer är anmälda till första upplagan av Vansbro Vintersim. Under dagen erbjuds alltifrån dopp i isvak till regelrätta simtävlingar. Efter utfört dopp väntar värmande badtunnor, bastu och Hamam SPA för deltagarna. Efteranmälan är möjlig på tävlingsdagen fram till kl. 10.00. Publik är välkommen och det kommer finnas servering att tillgå. 

Isen i Västerdalälven är ca. 40 – 50 cm tjock och arbetet med att få fram bassängen har vart intensivt och tungt. Manuell handsågning har varvats med modern teknik. Vansbrosimningen har haft en av Sveriges bästa och mest sågvana personer på plats då Ferry Svan representerat sin förening Räddningstjänstens kamratförening när han har varit med och tagit bort isen inför premiären på lördag.

Snabbfakta om Vansbro Vintersim

Datum: 19 februari 2022
Tävlingsplats: Västerdalälven vid Värdshuset Flottaren
Bassäng: En 25 m bassäng med 4 banor sågas upp i isen. Simlinor läggs i och badstegar sätts upp i bägge ändar av ”bassängen”.
Tid: Första start kl 10:30
Distanser: 25m bröstsim, 25m frisim, 50m bröstsim, 50m frisim, 4x25m lagkapp, dopp i isvak. Start sker alltid nere i vattnet.
Antal deltagare: 164
Tidtagning: Manuell tidtagning 
Utrustning: badkläder och ev. badmössa eller en kreativ huvudbonad. Inget neoprenmaterial får användas. 
Klass: Gemensam klass för damer och herrar.
Priser: Medaljer delas ut till alla. Pris delas även ut till mest kreativa huvudbonad. 
Säkerhet: Tävlingsläkare och livräddare finns på plats.
Belöning: Specialdesignad medalj och Hotell Flottaren öppnar upp sitt Hamam SPA för alla deltagare. Dessutom finns varma badtunnor & värmetält.
Publik: För åskådare är det fri entré till tävlingsplatsen.
Partners:Hotell Flottaren

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


22 − 17 =