Valle Westessons bok om balla ställen i Skåne

Annons:

Valle Westesson är tillbaka för elfte gången med sin guide över 100 balla ställen i Skånesom hittills har sålt i nära 50 000 ex. Som vanligt finns det ställen för alla smaker, vare sig man är lagd åt det märkliga, vackra, coola, historiska eller kuriotiska hållet. Bland årets tio nytillkomna besöksmål syns exempelvis: Minnenas museum i Höör, Hästberga kraftverk och de skrotade tågvagnarna i Ljungbyhed. 

– Nu när jag slutfört den elfte utgåvan är jag mer övertygad än någonsin att ställena aldrig kommer ta slut. Jag har lärt mig att se omvärlden på ett annat sätt än tidigare. Vart jag än går ser jag nya balla ställen och så ofta jag kan ger jag mig ut på planlösa utflykter och upptäcktsresor. Jag älskar Skåne för att det är tillräckligt litet för att ta sig runt det på en dag, men samtidigt så varierande i natur och kultur att jag aldrig kommer kunna se allt – även om jag tänker göra ett gott försök, säger Valle Westesson.

100 balla ställen i Skåne är den ultimata guiden för att utforska det bästa Skåne har att erbjuda. Den som vill upptäcka vacker natur kan besöka snapphanestallarna, som är en nästan lodrät klippkant som skapades för länge sedan när magma sprutade upp ur jordskorpan. Den som söker nostalgi bör besöka Borrby bio som varit en biograf ända sedan lokalen byggdes år 1920, och vars inredning kan dateras bak till en stor renovering år 1950. Och den som vill övernatta på Skånes coolaste hotell bör åka till Grand Circus Hotel. Där har författaren själv grundat en hotellverksamhet av unika och färgglada cirkusvagnar. Och sedan rymmer boken ytterligare 97 fantastiska utflyktsmål.

Valle Westesson är komiker, författare, kulturproducent, poddare och regissör. Han har skrivit manus och medverkat i flera humorprogram för både tv och radio, däribland P3-programmet ”Hej domstol!”. Valle driver också kulturskeppet Blå Båten och Grand Circus Hotel i Malmö. Han har även en podcast med namnet 100 balla ställen. 

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


29 − = 19