Vallåkraträffen fyller 40 år

Annons:

1982 var året då den allra första träffen arrangerades och då kom hela 225 ombyggda bilar och 7.500 besökare till fotbollsplanen i Vallåkra. Nu 40 år senare lever träffen i allra högsta grad fortfarande och är för många motorentusiaster sommarens höjdpunkt. Träffen som har växt år efter år är numera en av Skandinaviens största för ombyggda, stylade, originalrenoverade europeiska och japanska bilar. 

Den 20-21 Augusti är det dags att fira Vallåkraträffens 40 års jubileum på Enoch Thulins flygplats. Nytt för i år är att Bilsports tävling ”Årets Bygge” kommer ha stor final på träffen. Tio av landets bästa bilbyggen kommer att tas ut som sedan gör upp i tävlingen under söndagen. Missa inte heller alla uppvisningar under söndagen ute på flygrakan. Det kommer bli både häftiga medåkningar för den som har tur, men även spektakulära shower. Vad sägs om försvarsmaktens uppvisning med den 60 ton tunga stridsvagn 122 eller häftiga medåkningar från Go Faster och GR8 Experience. Det blir även uppvisningar under “Showtime” där hela sex proffesionella driftingförare kommer köra twin drift med Michel Rayes & co.

Lergökarallyt, som i år fyller 30 år, har sin målgång under Vallåkraträffens lördag tillsammans med Sundets Pärla – Veteranlastbilsträff. Bilsport Classic Hot Rod Parade & Show är också en höjdpunkt under lördagen med både presentation och utställning av häftiga Hot Rods. Även under söndagen bjuds det på prestige och bilbyggarglädje när alla fina ombyggda bilar i Show’n shine area tar plats och tävlar om högklassiga priser. Till årets träff har det tillkommit en helt ny tävlingsklass ”Vallåkra Custom Retro” där alla som har en ombyggd bil med 80-tals Vallåkrastuk kan delta. Precis som vanligt kommer “Sveriges Häftigaste Volvo” koras i stor final med fina priser. Volvo personbilar Sverige går in med hela 45.000 kr i prispotten till topp tre. Under båda dagarna kommer det finnas god mat och dricka på plats med alltifrån hamburgare, viltkebab, glass från Ben & Jerry & kaffe från Fogarolli. Passa också på att fynda på företagsgatan som är över 1km lång fullproppad med de senaste inom biltillbehör samt i flyghangarerna.

Träffen hålls 20-21 Augusti på Enoch Thulins flygplats! 

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


23 − = 20