Utvandrarleden i Glasriket får ljudberättelser

Annons:

Hur var Vilhelm Moberg som barn? Vad fick honom att bli författare? Och vad tänkte egentligen de riktiga utvandrarna innan de gav sig av mot Amerika? Nya berättelser längs Utvandrarleden finns nu i Storyspot.

Appen Storyspot är fylld av ljudberättelser som tar dig närmare människor och händelser från förr. Åk till platserna där allt utspelade sig. Nu finns tre nya berättelser publicerade längst med Utvandrarleden i Glasriket, södra Småland. Alla på temat Vilhelm Moberg. 

Lyssna på ljudberättelserna i Storyspot genom att ladda ner appen gratis där appar finns. Tillåt appen att använda telefonens gps. Leta upp platserna via kartan eller skriv in dem i sökrutan. För de nya berättelserna om Vilhelm Moberg, sök på Moshultamåla. 

De nya berättelserna i Storyspot handlar om: 

Stenen vid barndomshemmet
“För tre år sedan så fick han en minnessten uppsatt på platsen där hans barndomshem en gång låg. Han vägrade gå på invigningen. Minnesstenar ska sättas upp efter en livsgärning är färdig. Inte innan.”

Skoldagar i Moshultamåla
Det är svårt att sitta still i skolan för den unge Vilhelm Moberg. Däremot är han väldigt duktig på att skriva och han älskar att läsa. Ja, han älskar att läsa så mycket att farstuns tapet försvinner…

Utvandrare möts i vägskälet
Härifrån mot Amerika! Åkerby vägskäl blir en knutpunkt för dem som lämnar Sverige. Från vägskälet tar de sig i samlad grupp till Karlshamn för vidare båtfärd över Atlanten.

Projektet är ett samarbete mellan Glasriket och Storyspot. Manus och inläsning: Fredrik Sjöholm.

Bildcred: Storyspot

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


4 + 2 =