USAs friluftsliv genererar nästan tusen miljarder USD

Annons:

Friluftslivet (“outdoor recreation” och “related businesses”) blir allt viktigare oavsett vilket land man talar om men med dagens dollarkurs snuddar USA nu tusen miljarder USD ($862 billion) och 4,5 miljoner jobb vilket understryker vilken betydelse som campinglivet har. Det visar en rapport från RV Industry Association, RVIA, som baserar sina siffror på U.S. Bureau of Economic Analysis, BEA, och avser år 2021. Det är mer än det vad som genererades av hela den amerikanska gruvindustrin och mer än dubbelt så mycket som det ekonomiska bidraget från landets jordbrukssektor.

BEA definierar “friluftsliv” som “konventionella aktiviteter” till vilket cykling, båtliv och vandring; hör, “andra aktiviteter” som trädgårdsarbete och utomhuskonserter; och “stödjande aktiviteter” som resor och turism. Utvecklingen är närmast explosiv, ökningen från 2020 är 173 miljarder eller närmare tjugo (18,9) procent medan USAs totala tillväx beräknades till 5,9 procent.

– Den nu presenterade BEA-rapporten visar hur viktigt det är att investera i offentlig mark, vatten och rekreationsinfrastruktur från kust till kust och i rekreationsaktiviteter av alla slag, säger Jessica Turner, ordförande för Outdoor Recreation Roundtable. Från skapandet av jobb och ökad vinst för småföretag i den lokala ekonomin till större områden som vår nationella ekonomi, har denna sektor en stor betydelse även i tider av ekonomisk osäkerhet. Styrkan i friluftslivets ekonomi återspeglar vad många i branschen länge har vetat, det finns oändliga fördelar som kommer av att fler människor spenderar tid utomhus, och de kommer bara att växa med fortsatta investeringar.

– Branschen för friluftsfordon har sett ett rekordstort antal yngre och mer flexibla kunder flockas till husbilar och husvagnar som ett sätt att uppfylla sin önskan att ta sig utomhus, ta del av alla typer av friluftsliv och leva ett aktivt utomhusliv. Fritidsfordon ger en bra utgångspunkt för alla former av rekreation som ingår i dessa nya ekonomiska siffror, från båtliv och fiske till vandring, cykling och klättring, säger RV Industry Association President & CEO Craig Kirby. Vad dessa nya siffror visar är att friluftsliv inte bara är bra för människors fysiska och mentala hälsa, det är också en betydande ekonomisk drivkraft över hela landet.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


42 − = 33