Unikt längdlopp i Lofsdalen

Annons:

Den 2 april 2022 går ett nytt skidevenemang av stapeln i Lofsdalen. Två skidlopp med distanserna 55 kilometer och 18 kilometer startar 800 meter över havet och tar åkarna genom kalfjäll och vida vyer vidare genom skogsterräng ner till dalgången och målgång vid Lofsdalens Fjällhotell.

Skidloppen syftar till att skapa upplevelser och minnen att ta med sig från Lofsdalen. Huvudfokus är såklart längdskidåkningen men med Lofsdalen Epic vill arrangörerna också skapa en folkfest bland åkare, anhöriga och övriga besökare att mötas vid sidan av loppen. Publiken är välkommen efter sträckningen och arrangörerna kommer att föreslå bra platser att se loppet från. På Lofsdalens Fjällhotell kommer såväl after ski som bankett att arrangeras vilket gör Lofsdalen Epic till den perfekta avslutningen på skidsäsongen.

Som arrangör står Lofsdalens SK som har ett tjugotal aktiva barn och ungdomar i byn. The Originals, tidigare Långloppscupen, är medarrangör och står för projektledning av evenemanget. The Originals består av sex klassiska svenska långlopp på skidor. 

Som partner till evenemanget finns RaceID som är ett community för världens loppdeltagare med över 100 000 medlemmar och med anmälan till 1300 lopp i 40 olika länder. Lofsdalsspår är det lokala spårbolaget som kommer att preparera spåren och Destination Lofsdalen sköter stor del av marknadsföringen. Lofsdalens Fjällhotell med nya ägare är evenemangspartner och blir nav för arrangemangen vid sidan om loppet.

– Vi från Lofsdalen SK är superglada att få in nya krafter som kan göra att vi kan lyfta Pilgrimsloppet till nya nivåer. Med RaceID och The Originals i ryggen har vi möjlighet att få fler deltagare och fler att upptäcka denna fantastiska bansträckning som blir något utöver det vanliga. Med fler anmälda tryggar det också klubbens ekonomi och möjligheten att fortsätta hålla Lofsdalens barn och ungdomar i rörelse, säger Alexander Johansson, Ordförande Lofsdalen SK.

Pilgrimsloppet Epic 55 km 
Den längre distansen startar på 800 meter höjd i hjärtat av Lofsdalens alpina område, vid sittliften Lången Express avstig. Därifrån tar sig åkarna vidare ut på kalfjället, på Övre Strådalsleden bort till Högvålen, Sveriges högst belägna by, där de vänder och åker tillbaka mot Lofsdalen, via Nedre Strådalsleden genom skogsterrängen med målgång vid Lofsdalens Fjällhotell.

Strådalsloppet Epic 18 km 
Den kortare distansen på 18 kilometer startar någon timme efter Pilgrimsloppet Epic 55. Åkarna startar också vid sittliften Lången Express avstig, på 800 meters höjd och åker via Hovärkens Spårcentral på Övre Strådalsleden och viker sedan av för att ta utförslöpan på nedre strådalsleden med målgång vid Lofsdalens Fjällhotell. Ett kortare, lättåkt lopp med 250 negativ höjdskillnad vilket gör loppet väldigt roligt och unikt. 

Anmälan öppen 
Anmälan till årets vackraste skidlopp är nu öppen på lofsdalenepic.se.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 14 = 24