Zorbcenter, en ställplats för äventyr

Annons:

Är du på jakt efter en ställplats som erbjuder något utöver det vanliga? Något som tilltalar alla som söker äventyret i Vanlife eller bara en alldeles, alldeles underbart naturskön plats? Då ska du titta närmare på vad Zorbcenter vid Indalsälvens strand mitt mellan Östersund och Sundsvall vid riksväg 87 erbjuder.

Vi får nog kort ändå förklara vad en zorb är. Man kryper in i en stor boll, fyller på lite vatten, spänner fast sig i selarna rullar iväg. Garanterat kommer man att få uppleva något utöver det vanliga!

Utöver det kan man köra blindstyre, fyrhjuling, prova på zipline eller ha en lugn stund i en båt eller kanot, fiska eller bara njuta i badtunnan och bastun. På kvällen kanske grillplatsen vid älvstranden lockar.

Nu undrar du säkert vad blindstyre är. Jo, den som kör efter en snitslad bana har ögonbindel medan den som är kartläsare guidar så att inga av de uppsatta pinnarna körs ner. Körning sker med Zorbcenters Valp terrängbilar som någon kanske minns från lumpen. Visst låter det som lite av en utmaning?

Zipline då, provat på tidigare? Det är lite som en blandning av bungy jump och linbana och bara så spännande!

Lite lugnare är det att glida medströms på Indalsälven någon mil för att sedan bli upphämtad och kanske avsluta det hela med ett bastubad. Gillar man fiske går det att köpa fiskekort, hyra båt och njuta av grillad fisk till middag.

Alla platser har tillgång till källvatten, sopkärl, torrdass och grillplats intill älven.
Några platser har också elanslutning, Servicehus finns cirka 500 meter bort. Båt och kanoter finns att hyra, liksom enklare fiskeutrustning. Bastu och badtunna går också bra att hyra.

Läs mer om alla aktiviteter på deras hemsida.
 

Var?

Halvvägs mellan Östersund och Sollefteå efter väg 87.

GPS: N63°08’55”, E16°10’40”

Bildcred: Zorb Center Döviken

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Samstorps gård – ställplats med safari – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


3 + 6 =