Ulricehamn husbilsvänligast 2021

Annons:

Nu är priset för Åets Husbilsvänigaste kommun som Husbilsklubbens medlemmar röstade fram 2021 utdelat. Utmärkelsen delades ut på Husbilsklubbens årsmöte i Mariestad där ordföranden i Ulricehamns kommunstyrelse, Roland Karlsson (C), tog emot priset och höll ett tacktal under ceremonin.

Motiveringentill priset lyder så här:

Ulricehamns kommun har förstått värdet för kommunen att få in husbilsturisterna nära centrum. De erbjuder både parkering och möjligheter till övernattning kostnadsfritt, centralt vid Åsundens kant.
Gratis toaletter, vattenpåfyllning, toalettömning och gråvattentömning finns i direkt anslutning eller i närheten. 
Det finns också tydlig information vilka regler som gäller på kommunens hemsida och på skyltar.

På Ulricehamns hemsida listas följande ställplatser

1. Bangårdsgatan

Tid: 24 timmar.
Avgift: 
Gratis.
Adress: 
Bangårdsgatan.

Här finns sex platser avsedda för husbilsgäster. Är det fullt har vi närliggande platser att tillgå vid Ågatan och Tegelbruket. Centralt belägen ställplats vid sjön Åsunden/Sturebadet. Gångavstånd till centrum med butiker, restauranger, caféer och turistbyrå. Alldeles inpå knuten ligger den populära lekplatsen Ulricaparken, ett utegym och badplats. Här finns också möjlighet att fylla på med färskvatten och tömma latrinen. Detta sker i en röd, sexkantig byggnad vid bryggan ut till Kallbadhuset. Toaletter finns i en svart byggnad strax intill parkeringen. I entrén till Kallbadhuset kan du med betalkort köpa inträde till Ulricehamns Kallbadhuset där du kan duscha, basta och bada.

2. Ågatan

Tid: 24 timmar.
Avgift: Gratis.
Adress: Ågatan. Kör in på Ågatan. Passera den ljusgrå träbyggnaden. Längst in på gatan finns en asfalterad yta som är avsedd för ställplatser. Inga andra platser på Ågatan är avsedda för husbilar, inte heller gräsmattorna. Vänligen respektera detta!

Centralt belägen asfaltsparkering vid Sturebadet och i närheten av ställplatsen vid Bangårdsgatan. Önskar man fylla på vatten eller tömma latrin gör man detta vid ställplatsen på Bangårdsgatan i en röd, sexkantig byggnad vid bryggan ut till Kallbadhuset. Toaletter finns också där i en svart byggnad strax intill parkeringen. I entrén till Kallbadhuset kan du med betalkort köpa inträde till Ulricehamns Kallbadhus där du kan duscha, basta och bada.

3. Tegelbruksgatan

Tid: 24 timmar.
Avgift: Gratis.
Adress: Tegelbruksgatan 1.

Centralt belägen grusparkering ca 300 meter från ställplatsen vid Bangårdsgatan. Önskar man fylla på vatten eller tömma latrin gör man detta vid ställplatsen på Bangårdsgatan i en röd, sexkantig byggnad vid bryggan ut till Kallbadhuset. Toaletter fi nns också där i en svart byggnad strax intill parkeringen. I entrén till Kallbadhuset kan du med betalkort köpa inträde till Ulricehamns Kallbadhus där du kan duscha, basta och bada.

4. Lassalyckan

Tid: 24 timmar.
Avgift: Gratis.
Adress: Idrottsgatan.
Här finns tre ytor avsedda för husbilar. Se skyltning Ställplats. På Lassalyckan vid vårt friluftsområde kan du övernatta med naturen inpå knuten. Här har du bland annat tillgång till cykel- och vandringsleder, trailstigar, pumptrack och en nyetablerad wakeboardanläggning. Du bor också granne med vår vackra golfanläggning. Du som nyttjar spår och leder har också tillgång till dusch och toalett i byggnaden som är märkt Ulricehamns IF (UIF-stugan). Det finns också möjlighet att fylla på med färskvatten vid servicestationen på gaveln vid maskinhallen som är belägen bakom UIF-Stugan.

Gråvatten

Gråvatten töms på Fiskaregatan (på hänvisad plats) bakom reningsverket och gasstationen.

Bildcred: Ulricehamn / Linkedin

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


6 + 1 =