Tyskland fick ett oväntat starkt första kvartal

Annons:

Visserligen slogs inte förra årets all-time-high för första kvartalet i Tyskland men de fick överraskande starka siffror 2022 trots att nyregistreringarna för husbilar bromsade upp i mars. Det visar den senaste statistiken om de tyska nyregistreringarna som publicerats av Caravaning Industry Association, CIVD.

Problem med leveranskedjor och årets sena påsk har inte hindrat detta men relationen mellan husbilar och husvagnar ändras till husvagnarnas fördel. Trots alla hinder uppnådde husbilarna det näst bästa marsresultatet genom tiderna.

Totalt registrerades det 23 061 fordon under det första kvartalet vilket är en minskning med 4,8 procent jämfört med 2021 som var tredje året i rad det slogs nya rekord och 2021 behåller därmed titeln.

Husbilsregistreringarna minskade med 8,3 procent till 17 485 enheter medan husvagnar ökade med 7,9 procent till 5 576 nyregistreringar.

Minskningen för husbilarna i mars tillskrivs samma orsaker som de i Sverige, bristen på chassin, komponenter och en generell brist på material. Under januari och februari kunde både husbilar och husvagnar toppa resultatet från föregående år men framför allt är ökningen av husvagnarna en positiv utveckling då den sektorn har drabbats särskilt hårt av problemen med leveranskedjorna under 2021.

– De vacklande leveranskedjorna fortsätter att orsaka problem för industrin. Återförsäljare och kunder tvingas för närvarande att vänta längre på sina fordon eftersom tillverkarna saknar material och komponenter, säger Daniel Onggowinarso, VD för CIVD. Med tanke på dessa problem är de nya registreringssiffrorna för första kvartalet desto mer anmärkningsvärda och ett bevis på att tillverkare och leverantörer gör allt för att möta den höga efterfrågan på husbilar och husvagnar.

Bildcred: Holmgrens Fritid

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


43 − 41 =