Tyskarnas mest älskade husbilar

Annons:

Promobils läsare utser varje år de husbilar som de värdesätter högst. För att det ska bli rättvist delas husbilarna in i separata kategorier och de särskiljer inhemskt producerade husbilar från de som importeras till Tyskland med separata omröstningar.

Plåtisar med badrum och ett pris under 50 000 euro

Pössl Summit tar med 18,1 procent för första gången hem förstaplatsen i en kategori där konkurrensen är knivskarp. Här återfinns en hel del av de husbilar som tilltalar köpare inom segmentet Vanlife och denna typ av husbilar ökade under 2021 med hela 60 procent. Andraplatsen togs av Malibu Van Compact med 17,9 procent och tredjeplatsen av Concorde Compact med 16,6 procent.

Importmodellerna toppas av Adria Twin Axess med 28,2 procent

Plåtisar med badrum och ett pris över 50 000 euro

Malibu Van Charming behåller med 26,6 procent förstaplatsen trots att konkurrensen även i den här kategorin är stor. Andraplatsen går i år till VW Grand California med 18,8 procent vilket bara är 0,1 procent mer än vad Hymer Grand Canyon S fick.

Vinnande importbil i den här kategorin är Adria Twin Sports som tog hem segern med 34 procent.

Alkovmodeller med ett pris under 50 000 euro

Weinsberg Cara-Home blir ny etta i år med 27,0 procent och klättrar därmed en plats från förra årets omröstning. Det är Dethleffs Trend A som byter plats med Weinsberg med 26,2 procent medan trean Hobby Optima Ontour får 17,6 procent.

Bland de importerade tog Sun Living hem tätplatsen med 25,5 procent.

Alkovmodeller med ett pris över 50 000 euro

Förstaplatsen i den här kategorin beskrivs av Promobil som en överraskning och det är Bimobil som tar hem segern med 20,2 procent. Förra årets etta Dethleffs Alpa förpassas till en hedrande andraplats slagen med bara 0,2 procent och tredjeplatsen tas av Concorde Cruiser Atego med 18,0 procent.

Bland importmodellerna tog Adria Coral XL hem förstaplatsen med hela 59,3 procent.

Delintegrerade med ett pris under 60 000 euro

I den här kategorin har det skett stora omkastningar sedan förra året. Årets vinnare blev Knaus Van TI med 14,2 procent. Tre procent under hittar vi andraplatstagaren Bürstner Lyseo TD och ytterligare 0,2 procent lägre får trean Dethleffs Trend 90.

Förstaplatsen bland importbilarna gick till Adria Compact som nådde 15,1 procent.

Delintegrerade med ett pris över 60 000 euro

Carthago kan njuta av både en första och en andraplats i den här kategorin. C-Tourer tar tätpositionen med 16,0 procent medan Chic C-line får 15,6.  Hymer B-klasse MC T blir trea med 13,7 procent.

Förstaplatsen bland importbilarna går till Kabe Royal med 22,2 procent.

Helintegrerade med ett pris under 80 000 euro

Med 25,4 procent tar Hymer Exsis-i hem förstaplatsen medan Weinsberg Cara-Coremit får en andraplats med 21,0.  Tredjeplatsen tas av Knaus Live I med 18,4 procent.

Helintegrerade med ett pris över 80 000 euro

Tre fabrikat dominerar den här kategorin men på första plats finns Carthago Carthago Chic C-line I med 19,2 procent. De tar även andraplatsen med Chic E-line med 16,8 procent medan tredjeplatsen besätts av Niesmann + Bischoff med iSmove som får 16,4 procent.

Bland importbilarna vinner Adria Sonic Supreme med 22,8 procent. Alla tio tätplatser i respektive kategorier hittar du på Promobiles hemsida där det även finns ytterligare kategorier.

Bildcred huvudbild: Pixabay

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


58 − 48 =