Tysk åklagare misstänker Hymer för fusk med vikt

Annons:

I onsdags, den 26 januari, fick Erwin Hymer Group besök av åklagare och polis från delstatens kriminalpoliskontor på sitt huvudkontor i Bad Waldsee. De sökte efter dokument som skulle kunna bevisa “bedrägeri och brottsreklam i samband med viktuppgifter vid försäljning av husbilar” enligt uppgifter från den tyska tidningen Bild. Dessutom rör misstankarna även ett administrativt brott.

Viktangivelsen för tjänstevikten spelar stor roll för de runt 80 procent av husbilarna som har en totalvikt på 3,5 ton eftersom det påverkar hur mycket man kan lasta. Passeras 3,5 ton i totalvikt gäller andra hastighetsregler i Tyskland och då blir det även krav på C-kort om inte körkortet är utfärdat före 1999.

Tyskland har hårda straff för att köra en för tung husbil i förhållande till körkortsbehörigheten och sådan olovlig körning jämställs med att köra utan körkort.

När man kör utan körkort ses detta som vårdslöshet i trafik , säger Uwe Lenhart, specialistjurist för trafik- och straffrätt, till BILD.

Enligt Bild kommenterar inte åklagarmyndigheten om några dokument beslagtogs vid den genomförda husrannsakningen.

Hymer har varit fåordiga vid kontakten med Bild.

– Erwin Hymer Group har ett stort intresse av att anklagelsen blir helt klarlagd och är i kontakt med myndigheterna. När det gäller de pågående utredningarna (…) kommenterar vi inga ytterligare detaljer i nuläget och tillskriver uttalandet en talesman hos EHG

Theresa Hübschle, talsman för EHG, menar att några slutsatser av åklagarens ingrepp inte är att vänta förrän i nästa månad. Först då går det att säga om det finns grund för anklagelserna.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 12 = 22