Två nya rekord för Thor industries

Annons:

Det har varit tätt med rekord hos tillverkarna och Thor Industries fyller nu på med ett dubbelrekord, både för sitt fjärde bokföringskvartal samt för året i sin helhet. Det fjärde kvartalet som slutade den 31 juli visade en ökning på 6,4 procent och för året blev ökningen 32,4 procent och där nåddes en rekordomsättning på 16,31 miljarder USD mot 12,32. Båda perioderna jämförda med samma tider ett år tidigare. Samtidigt slogs ett annat rekord, vinsten översteg för första gången i företagets historia en miljard USD, närmare bestämt 1,14.

– Vårt fjärde kvartals resultat avslutade ett rekordstarkt räkenskapsår för Thor Industries där våra finansiella resultat nåddes med hjälp av enastående prestationer hos våra ledande varumärken. För räkenskapsåret 2022 överskred nettoomsättningen 16 miljarder dollar och nettoinkomsten hänförlig till Thor översteg för första gången i företagets historia en miljard dollar, säger Bob Martin, VD och koncernchef för Thor Industries i ett pressmeddelande.

Under året har dessutom Thor industries återförsäljare lyckats återställa lagernivån så att kundefterfrågan kan mötas. På grund av detta skedde en viss anpassning i produktionsvolymerna under det fjärde kvartalet

– När vi går in i vårt räkenskapsår 2023 finns det fortfarande en nivå av osäkerhet när det gäller ekonomisk tillväxt på kort sikt och konsumentefterfrågan.

– När vi går in i vårt nya räkenskapsår finns det fortfarande en viss av osäkerhet när det gäller den ekonomiska tillväxten på kort sikt med hänsyn till efterfrågan i konsumentledet. Medan vi navigerar i denna snabbrörliga marknad vägleds vi av våra erfarna operativa ledningsteam och vår beprövade affärsmodell som ger oss en tydlig fördel. Vi förblir säkra på vår affärsmodells motståndskraft baserat på våra tidigare resultat under tidigare ekonomiska cykler, styrkan och erfarenheten hos våra ledningsgrupper och vår disciplin att förbli fokuserad på det vi kan kontrollera…. Vi är också fast beslutna att tillhandahålla nya och innovativa produkter i hela utbudet, och vi ser fram emot att höra resultaten från våra återförsäljare efter årets öppna hus.

Thor Industris äger bland annat Erwin Hymer Group med säte i Tyskland.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 1 = 3