Två nya Adria plåtisar till 2023

Annons:

Två nya modeller i Twin-serien, en i vardera Twin Sport och Twin Supreme. dyker upp i Adrias sortiment till modellåret 2023, båda är knappa sex meter långa, finns på både Fiat och Citroën och den ena är tänkt för två personer. Twin 600 SBX respektive 640 SGX är de nya modellbeteckningarna och måtten är mer exakt uttryckt 5 998 millimeter i längd samt 2 050 i bredd. Utbudet blir då sex versioner av Twin Sport och fem när det gäller Twin Supreme.

Det signalerar tydligt den trend som blivit allt starkare sedan Fiat reducerade leveranserna av Ducato-chassin, allt fler tillverkare kontrar med fler fabrikat av basfordons eftersom produktionen inte får bli avhängig av om det går att få fram basfordon från ett visst håll. Det är något som alla blivit varse under i synnerhet 2022 när väntetiderna för en ny husbil har blivit orimligt långa och sällan hålls ändå.

Det komplicerar förstås valet av husbilar, inte enbart planlösning och bodelstillverkare ska numer finnas med i ekvationen, även vilket basfordon den är byggd på kommer in och vilka egenskaper och utrustningsalternativ som dessa fabrikat har. Inte att förglömma kan det även bli olika långa leveranstider, en inte helt oväsentlig faktor. Det finns all anledning att återkomma om skillnaderna mellan olika basfordon nu när vi ser allt fler husbilar på Ford, Citroën, Peugeot, Iveco och MAN vid sidan om Fiat för att inte nämna Crafter när det gäller mindre husbilar.

När det gäller de nya versionerna av Adria Twin är en av dessa, Twin 600 SBX, avsedd för två personer och kommer att premiärvisas på Caravan Salon i augusti. Konceptet ser ut att bli allt vanligare och varför ska man släpa runt på sängplatser som aldrig utnyttjas när planlösningen kan optimeras för det ändamål den köps för?

Det ger även möjligheter att variera inredningen på helt nya sätt och Adria har placerat sittgruppen längst bak. En del kan nog tycka att det är slöseri med yta eftersom vi är så impregnerade med att vändbara framstolar är en del av sittgruppen men genom att den elektriskt manövrerbara sängen flyttas upp i taket när den inte används ger denna lösning ett mycket luftigt intryck. Man måste dock tänka på hur det går att röra sig med den elmanövrerade sängen med måtten 140 x 196 i nedfällt läge. Med ett litet bord vid framstolarna får man också en liten arbetsplats, det som Adria kallar “Van-Office”.

Den andra modellen, 600 SGX, har en tvärplacerad säng som är 150 centimeter bred längst bak och då finns även en soffa vid den traditionellt placerade sittgruppen. Vad man föredrar blir förstås en smaksak.

Alla Supreme-modeller har som tillval 2023 ett stort, 110 x 90 centimeter, panoramafönster ovanför sittgruppen vilket gör att intrycket blir väldigt luftigt.

Modeller med tilläggsnamnet Sport kan fås med uppfällbart tak vilket ger ytterligare två sovplatser.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


20 − 17 =