Tidigt vakna björnar i 70-årsfirande Skånes Djurpark

Annons:

Skånes Djurpark har öppnat för säsongen där ett säkert vårtecken är att björnarna Glok och Ester har vaknat, redo att vara med och fira sportlovet i parken! I år firar djurparken 70 år vilket kommer att märkas med en rad spännande aktiviteter under året.

Bildcred: Skånes Djurpark

Djurparken är vackert beläget mitt i Skåne utanför Höör och har som mål om att bli den främsta destinationen för barnfamiljer i Sverige. Sedan tidigare finns Camp Oak och under 2021 hade Wild Lodge premiär – två glampingupplevelser som erbjuder på två dagar i parken, dag och natt. Björn, varg, älg, säl och andra både stora och små djur finnas att lära om och följa med på de dagliga matningsexpeditonerna. Bland djuren är det full aktivitet på våren och under kommande månader kommer många djurungar födas och kläckas.

Bildcred: Skånes Djurpark

Förutom djuren finns det uppskattade Fåret Shaun Land och för de mer äventyrliga Expedition UPP, en totalt 350 meter lång äventyrsstig med hängbroar, som på sina ställen är uppe bland trädkronorna hisnande nio meter över marken – högt upp över vargar och kronhjortar.

Den stora björnhanen Glok är född i det fria i Finland, och blev omhändertagen av djurparker när han miste sin mamma. Han kom till Skånes Djurpark för femton år sedan då han var fyra år. Han och björnhonan Ester har varit i parken i många år. Skånes Djurpark som i år firar 70 år.

Bildcred: Skånes Djurpark

Nu är det laddat med upplevelser och under sportlovet är det öppet varje dag klockan 10.00 – 16.00 fram till den 27 februari. Även helgen den 5-6 mars är det öppet.

– Det känns bra att inleda detta speciella år med att öppna redan till sportlovet. 2022 kommer att vara späckat med aktiviteter för att fira att Skånes Djurpark funnits i 70 år och vi kommer även ha en storslagen nyhets om avslöjas snart. Mellan påsk och midsommar blir det ett tema varje helg för att fira, innan vi öppnar den stora hemliga nyheten i sommaren, säger Glenn André Viste Bøe, vd för Skånes Djurpark.

Bildcred: Wikimedia / Philaweb

GPS: 55°57’50.5″N 13°32’11.4″E

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


29 + = 33