Tid för Kiviks Musteris skördetidshelg

Annons:

Under Skördetid på Österlen sätter Kiviks Musteri extra ljus på äpplet. Helgen den 24-25 september bjuds på aktiviteter för hela familjen. Det blir ett tillfälle att bekanta sig med odlingarna, hantverket och smakerna och inte minst lära sig mer om äpplen, must och cider. 

Det är ett gediget schema som erbjuds under Skördetidshelgen på Kiviks Musteri, där allt förstås går i äpplets tecken; det finns äppelodlingar att beskåda, äpplen att smaka, köpa och även att plocka själv för den som önskar. Dessutom finns pomologer på plats och kan hjälpa till att sortbestämma äpplen som besökarna tagit med sig. 

– Vi öppnar upp för många spännande smakresor på plats. Både vad gäller frukten, men också dryckerna. Det ökade intresset för hantverksmässigt framställd svensk äppelmust och cider är glädjande. Vi är därför stolta att tillsammans med kollegor i branschen förmedla hur våra svenska äpplen blir till ädel dryck, berättar Carl Levinsson, Produkt- och besöksmålschef Kiviks Musteri.

Den populära Ciderbaren återkommer i år, placerad mitt i Kulturodlingen. Här berättar engagerade cidermakare om det gedigna hantverket bakom cider och äppelviner och hur dessa framställs till fantastiska drycker från det svenska äpplet. Här finns representanter från Kiviks Musteri, Skepparps Vingård, Kullabergs vingård och Maglehems Musteri. För den som vill utveckla sina mustkunskaper finns också en spännande mustvandring med Svenska Musterier inklusive provsmakning. Självklart kommer det finnas möjlighet att köpa med favoriterna hem. 

Sedan 1996 delar Kiviks Musteri årligen ut det prestigefyllda guldäpplet till någon som utfört förtjänstfulla gärningar inom äpplets tecken. Denna tradition fortsätter självfallet även i år. 

Även för de allra yngsta är det en spännande helg med många möjligheter till lek men också att få prova på att göra sin egen must. 

Utöver ovanstående erbjuds flera programpunkter dagligen på Kiviks Musteri i Kivik alla dagar under Skördetid på Österlen (24 september till 9 oktober), kl. 10-17:

  • Äppelparad och äppelprovsmakning
  • Barnens äppel-lek
  • Äpplig meny i restaurang Kärnhuset och äppelkaka i Stinas Café
  • Musteributiken och Äpplets Hus är öppet

För den som vill lära sig mer om äpplen och äppelodling arrangeras dessutom guidade turer i äppelträdgårdarna. På https://www.kiviksmusteri.se/skordetid/går det att läsa mer i detalj om hur Skördetid firas på Kiviks Musteri och vad som finns att uppleva.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 74 = 75