Thor Industries utvidgar samarbete om eldrift

Annons:

Thor Industries fortsätter sin satsning på eldrift och inleder ett samarbete med ytterligare ett bolag, Harbinger Motors Inc, vars kärnverksamhet är EV-teknologi. Harbinger Motors beskrivs i pressmeddelandet som ett ledande bolag för kommersiella elfordon (EV) som levererar en egenutvecklad och branschledande elbilsteknik riktad till de medelstora chassiplattformar som används i husbilsindustrin. Så sent som i juli offentliggjordes deras samarbete med  batteritillverkaren Dragonfly Energy.

Thor Industries är världens största bolag inom fritidsfordon och äger bland annat även Erwin Hymer Group vilket gör att deras strategi är av intresse inom hela branschen.

Thor skriver att de har ett djupt engagemang för att förbättra upplevelsen med eldrivna husbilar genom en global innovationsstrategi för eMobility, en strategi som först presenterades i början av 2022. De menar att för att skapa en överlägsen upplevelse krävs ett omfattande husbilskoncept och med Harbinger Motors egenutvecklade teknologi har Thor en bra samarbetspartner för att kunna bli världsledande inom teknikområdet även när det gäller de större husbilar som i USA beskrivs som klass A.

– Thor är glada över att samarbeta med Harbinger Motors för att förbättra våra kunders upplevelse av eldrivna husbilar. Att välja rätt partners är nyckeln till vår elektrifieringsstrategi. Harbingers egenutvecklade teknologi och deras fokus på lösningar för medelstora fordon gör dem till en bra partner för Thor. Det här partnerskapet handlar om mer än ett klassens bästa elbil-chassi, det är fokuserat på att utveckla ett helt elektrifierat system när vi genomför vår eMobility-strategi, säger Todd Woelfer, THORs Chief Operating Officer. Harbinger har samma strategi som Thor-familjens företag och vårt globala innovationsteam för att positionera oss för att hjälpa till att leverera den upplevelse som dagens ägare söker och morgondagens drömmer om, allt från design och säkerhet till komfort och teknik.

Tongångarna från John Harris, Harbingers Chief Executive Officer, är också mycket positiva.

– Vi är oerhört glada över det strategiska partnerskapet med Thor Industries. Kombinationen av våra egenutvecklade lösningar och innovationerna från husbilsbranschens ledande producent skapar en spännande grund för att erbjuda de absolut bästa eldrivna husbilarna. Detta partnerskap bekräftar det unika med vår teknikplattform och hur vår syn på EV Ecosystem kommer att gynna Thors kunder. Harbinger och Thor delar en passion för att maximera upplevelsen av eldrivna husbilar och vårt partnerskap kommer att tillföra ledande lösningar till marknaden, både vad gäller tidsmässig lansering och omfattning.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


83 − 82 =