Thor Industries slår rekord

Annons:

Vare sig komponentbrist eller brist på basfordon har lyckats bryta Thor Industries goda resultat under första finansiella kvartalet 2022, de slår till och med nytt rekord med en försäljning på 4,66 miljarder USD. Det är en ökning med imponerande 34,6 procent jämfört med tredje kvartalet 2021. Även marginalerna ligger på en hög nivå, 17,3 procent och orderstocken är stabil med 13,88 miljarder USD.

Thor Industries gör bedömningen att den höga efterfrågan åtminstone kommer att fortsätta ytterligare ett år.

– Jag är glad att kunna rapportera att THOR detta kvartal återigen lyckades uppnå rekordförsäljning och lönsamhet för många av våra varumärken under en osäker affärssituation. Våra team har gjort ett exceptionellt jobb med att navigera i den fortsatt problematiska situationen med leveranskedjor och arbetsbegränsningarna samtidigt som de tillgodoser återförsäljarnas och konsumenternas pågående efterfrågan på våra produkter. Nettoomsättningen för vårt tredje kvartal ökade med 34,6 procent, nettoresultatet hänförligt till Thor ökade med 89,9 procent och vår bruttomarginal förbättrades med 270 punkter jämfört med det tredje kvartalet 2021. Vår tillväxt och lönsamhet är ett resultat av vårt pågående engagemang för försiktighet operativ och ekonomisk förvaltning, säger Bob Martin, VD och koncernchef för Thor Industries i ett pressmeddelande.

Ökningen av koncernens nettoomsättning påverkades till stor del av ökningen av det genomsnittliga försäljningspriset för varje enhet utöver ökningen av antalet. Förvärvet av Airxcel i september 2021 stod för 154,0 miljoner USD av ökningen av nettoomsättningen för tredje kvartalet 2022, netto efter koncernintern försäljning.

Trots dessa positiva resultat för Thor Industries, som bland annat äger Hymer, sänkte RV Industry Association (‘RVIA’) nyligen sin nordamerikanska grossistprognos för kalenderåret 2022 till mellan 537 800 och 561 900 fordon med en trolig totalsumma på 549 900. vilket ligger i linje med Thors prognostiserade detaljhandelsförsäljning eftersom ett antal av de fordon som levererats i grossistledet använts för att fylla på återförsäljarnas lager till mer normala nivåer.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 6 = 1