Thor Industries inleder samarbete om batterier

Annons:

Thor Industries har inlett ett samarbete med batteritillverkaren Dragonfly Energy för att säkerställa leveranser av batterier till kommande eldrivna husbilar och husvagnar. Thor Industries visade upp eldrivna konceptfordon i våras och äger även Hymer.

– Vår investering i Dragonfly främjar Thors engagemang för att kontinuerligt förbättra användarupplevelsen av våra fritidsfordon genom att tillhandahålla en av klassens bästa lösningar för energilagring vilket gör det möjligt för fricamping utan extern el. Dragonfly har varit en uppskattad partner till ett av koncernens största och mest framgångsrika nordamerikanska husbilsföretag, Keystone RV. Den redan bevisade framgången för dessa produkter och de synergistiska värdeskapande relationerna gjorde investeringen viktig för oss. Vår anpassning till Dragonfly är en naturlig steg i utvecklingen av våra produktlinjer som gör det möjligt för ägarna av koncernens husbilar att resa överallt och stanna var som helst, säger Bob Martin, VD och koncernchef för Thor Industries.

Det USA-baserade företaget Dragonfly beskrivs i pressmeddelandet som en ledande aktör inom segmentet batterier för eldrivna fordon och har försäljning både till fordonstillverkare och konsumenter.

– Dragonfly är tacksamma över att ta nästa steg med Thor för att stärka vårt långsiktiga samarbete. Vår erfarenhet av att arbeta med deras varumärken, särskilt Keystone, har övertygat oss om att detta är den bästa strategiska partnern för oss. Inte bara Thors engagemang för slutanvändaren är oöverträffad, utan investeringen visar även Thors engagemang för en mycket större vision om energihållbarhet. Tillsammans kommer vi att fortsätta att driva branschens bästa litiumjonlösningar, konstruerade för att förbättra användarupplevelsen av husbilar. Vi ser fram emot att vara en viktig bidragsgivare till Thors framtida framgång, förklarar Dr. Denis Phares, vd för Dragonfly.

Bildcred: Dragonfly

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


16 − 15 =