Sunlight Cliff även på Transit 2023

Annons:

Ett antal kända modeller kommer inför 2023 på nya basfordon och det gäller även Sunlight Cliff som därmed kan locka med fyrhjulsdrift och offroad-karaktär. Det blir möjligt eftersom Ford Transit till skillnad från Fiat Ducato även finns med fyrhjulsdrift och för hugade spekulanter kommer därmed skillnaderna mellan olika förarhjälpssystem mer i fokus. Många anser dessutom att Transit ger bättre köregenskaper än Ducato.

Som standard får den 206 centimeter breda och 280 höga modellen en 170 hästkrafters dieselmotor som uppfyller euro 6-final och har manuell låda. Totalvikten anges till 3 500 kilo men någon lastvikt är ännu inte känd.

Fyrhjulsdriften som kommer från terrängspecialisten Extrem styr med automatik upp till 50 procent av drivkraften till framhjulen via en lamellkoppling. Det ger betydligt bättre grepp och är ett plus för alla som kör på oasfalterade vägar. Fyrhjulsdrift har även klara fördelar för alla som kör på hala vägar och passar väl in i vanlife-konceptet där mycket handlar om äventyr. Om den höjdreglering som nu visats upp kommer i produktion är däremot osäkert, kanske blir det ytterligare en tillvalsmöjlighet.

Den yttre tuffheten paras med en komfortabel och smakfull inredning för två som påminner om den som finns i systermärket Etrusco. Nu ger inte 598 centimeter plåtis jättestora möjligheter till helt nydanande planlösningar men nämnbart är att det snedskurna köket som är placerat till vänster om entrén ger bra rörelsefrihet. Att ståhöjden är 202 centimeter bidrar till en luftig karaktär.

Den 147 centimeter breda dubbelsängen är placerad tvärvis bakom kök/badrum och kan även nås via dubbeldörrarna i bak.

Att köket är kompakt ligger i plåtisars koncept men ger plats för en tvålågig spis, ho samt ett 70 liters kompressorkylskåp. Någon större arbetsyta finns det inte plats för, där får bordet framför tvåsitssoffan tjäna som avlastningsyta. Soffan och de vändbara framstolarna bildar på sedvanligt manér en samlingspunkt även regniga dagar då man hellre umgås med grannarna inomhus.

Den kommer att byggas vid Laika-fabriken i San Casciano, Italien och leveranserna sägs komma igång i september.

Bildcred: Sunlight

Nyfiken på fler nyheter inför 2023? Klicka här!

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


2 + 2 =