Stellantis ska satsa på bränsleceller till Ducato

Annons:

Stellantis har tillkännagett sin strategiska plan för att leda marknaden för kommersiella fordon och börja med bränslecellsteknik på stora skåpbilar som en del av “Dare Forward 2030”-inriktningen för “banebrytande rörlighetsfrihet”.

Planen är att ha fler än 75 BEV-modeller och nå en global årlig BEV-försäljning på fem miljoner fordon till 2030 och att då enbart ha personbilar utan lokala koldioxidutsläpp. De säger vidare att de ska vara marknadsledande för kommersiella fordon med den mest effektiva produktportföljen inklusive utvidgning av vätebränslecellstekniken till stora skåpbilar 2024 (FC, Fuel Cell) och ha det mest effektiva utbudet av produkter och tjänster som ger exceptionella lösningar till våra professionella kunder.

– Dare Forward 2030 inspirerar oss att bli så mycket mer än vi någonsin har varit. Vi utökar vår vision, spränger gränserna och anammar ett nytt tänkesätt, ett som strävar efter att förändra alla aspekter av mobilitet för att förbättra våra familjer, samhällen och de samhällen där vi verkar, säger Stellantis VD Carlos Tavares.

Satsningen på lokalt utsläppsfria bilar ska samtidigt fördubbla Stellantis nettointäkter till 2030 och bibehålla tvåsiffriga justerade rörelseintäkter under hela decenniet.

Stellantis tillverkar fordon under fabrikatsnamnen Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move och Leasys.

Bildcred: Stellantis

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


8 + 2 =