Stellantis ökar tillverkningen av Ducato

Annons:

Att Fiat tappat en hel del med sin tidigare helt dominerande modell Ducato inför modellåret 2023 är knappast någon hemlighet. Bodelstillverkarna lanserar i allt högre grad sina nya modeller på framför allt Ford Transit, ettdera som enda basfordon eller i vissa fall som alternativ, men Stellantis slår tillbaka och kommer att fortsätta att fokusera på husbilssektorn skriver de i ett pressmeddelande. Ett sätt att visa detta har varit att visa upp koncernens samtliga fabrikat i en och samma monter, först på Caravan Salon i Tyskland och sedan på den nyss avslutade Salon des Véhicules de Loisirs som hålls i Frankrike. Det är första året som fordon från koncernens fyra olika fabrikat, Fiat Professional, Citroën, Peugeot och Opel, har ställts ut tillsammans, något Rolling Homes uppmärksammade inför Caravan Salon.

– Stellantis är den största aktören i husbilssektorn och har kapacitet att erbjuda det mest strukturerade och flexibla produktsortimentet vad gäller dimensioner, utrustning och drivlinor. Dessutom förväntas produktionstakten växa snabbt. Som marknadsledare har koncernen alltid haft ett nära samarbete med bodelstillverkare och slutanvändare, vars krav beaktas från design till eftermarknadsservice. Vi är en oöverträffad partner i husbilsvärlden. säger Eric Laforge, Stellantis chef för lätta kommersiella fordon i Europa.

De svåra leveransstörningarna som Fiats minskade leveranser inneburit har sänt chockvågor genom branschen och varit en stor anledning till långa leveranstider och minskande försäljning av husbilar men situationen förvärrades ytterligare av restriktionerna under pandemin samt allmän komponentbrist. Det är uppenbart att situationen oroat Stellantis som säkert fått ta mycket kritik bakom kulisserna för den del som härrör sig till den medvetna och kraftiga neddragningen.

Nu svarar Stellantis genom att avsätta fabrikskapacitet i Gliwice, Polen, för tillverkning av basfordon. Produktionskapaciteten höjs och fortsättningsvis kommer inte alla Ducato att tillverkas vid Sevel-fabriken som ligger i Atessa i Italien.

Koncernen fortsätter även att öka sina investeringar i teknikutvecklingen och söker en balans mellan miljömässig hållbarhet och prestanda. Stellantis menar att de redan har förmågan att möta efterfrågan på BEV-fordon även inom husbilssektorn men fortsätter att utveckla dieselmotorer som uppfyller de senaste kraven, nu närmast euro-7.

Vanlife-trenden kommer att påverka Stellantis modellutbud som fortsätter att utveckla en lösning för en kompakt husbil, läs campingbil, som beskrivs bli ett mångsidigt och modernt fordon utformat för att möta den senaste utvecklingen i efterfrågan. Koncernen försöker därmed tilltala de allt yngre köparna som ställer lägre krav på utrymme men högre när det gäller smidighet.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


21 − = 11