Stellantis och Toyota utvecklar ny van tillsammans

Annons:

Stellantis och Toyota Motor Europe N.V. (TME) offentliggör att de utökar sitt nuvarande samarbete för att utveckla en ny stor van som även ska finnas i en helelektrisk version (BEV). Det blir den tredje serien i samarbetet och ska bli den största av de tre plattformarna.

I Europa ska modellen säljas under fabrikatsnamnet Toyota och tillverkas i Stellantis fabriker i Gliwice, Polen, och Atessa, Italien, med början under sommaren 2024. Stellantis och TME:s samarbete inleddes 2012 med Toyotas mellanstora LCV som tillverkas vid Stellantis Hordain-fabrik i Frankrike. 2019 följdes det upp av en kompakt modell som tillverkas vid Stellantis fabrik i Vigo, Spanien. Dagens tillkännagivandet av denna nya stora LCV fördjupar samarbetet vilket gör det möjligt för Toyota att ha ett komplett LCV program i Europa, samtidigt som båda företagen kan dra nytta av utvecklings- och produktionskostnadsoptimering.

– Med detta tredje inledda samarbete visar Stellantis ytterligare en gång sin expertkunskap inom segmentet för kommersiella fordon och genom att utveckla batterielektrisk teknik som byggs för att utveckla ett komplett utbud för alla behov. Avtalet stärker vårt ledarskap i EU30 för lätta lastbilar och fordon med låga utsläpp och tar oss ett steg närmare att förverkliga vårt Dare Forward 2030-mål att bli den obestridliga globala ledaren för lätta kommersiella fordon, när det gäller teknik, tillverkning, marknadsandel och lönsamhet, skriver Carlos Tavares, Stellantis VD i ett pressmeddelande.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


61 + = 70