Statlig färjetrafik får app

Annons:

Trafikverket lanserar nu en app, ”Trafikinfo Färjerederiet” som i realtid visar tidtabeller till Trafikverkets alla vägfärjor, färjeleder, nästa avgång, trafikmeddelanden om störningar i realtid och aktuell information och fakta om färjelederna.

Lanseringen ingår som en del i Färjerederiets temaår för Fokus digitalisering för att sätta fokus på hur digitala tekniker kan effektivisera verksamheten.

– Appen är en anpassning av vår befintliga app “Åka Ekeröleden”. Detta innebär att vi sparar både tid och pengar. I stället för att göra en helt ny app kan vi dra fördelar av det vi redan har. Framtagen kod ägs av Färjerederiet vilket är en fördel om vi ska ändra framöver. Eftersom vi sitter på informationen har vi full kontroll på att korrekt information når ut till kunderna. Det är en garanti för kunderna att den kommer direkt från källan, säger Michael Sjöblom, projektledare Kunddialog och Tekniknära förvaltningsledare.

Med dagens SMS-tjänst levereras störningsinformationen cirka 15 minuter senare än när informationen finns digitalt. Det blir alltså snabbare och enklare med appen.

Du hittar appen i Appstore eller Google play via länkarna nedan. Tjänsten är kostnadsfri.

1-https://apps.apple.com/se/app/trafikinfo-färjerederiet/id1595844247

1-https://play.google.com/store/apps/details?id=se.relyit.tfr.kunddialog

Bildcred: Wikimedia / Holger.Ellgaard

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


80 + = 88