Sprinter återkallas för parkeringsbroms

Annons:

Mercedes återkallar 96 322 Sprinter-modeller över hela världen på grund av problem med parkeringsbromsen.

Felet finns på Sprinter med modellkod VS30 i 907-serien från produktionsperioden maj 2018 till november 2020. De berörda modellerna har en manuell parkeringsbroms och en 7-växlad automatlåda.

Som en försiktighetsåtgärd kommer ESP-styrenheten på de berörda fordonen att uppdateras via Mercedes-Benz serviceorganisation. Efter omfattande tester har Mercedes-Benz AG identifierat en anledning som avsevärt verkar öka risken för det sällsynta och tillfälliga felet.

Funktionen “Park Lock Support” (“PLS”). PLS är en oberoende funktion som upprätthåller kontinuerligt bromstryck under en viss tid efter att fordonet har stannat och växelväljaren är placerad i “P”. PLS är programmerad i ESP-styrenheten och ingår inte i transmissionen.

Som en försiktighetsåtgärd kommer Mercedes-Benz att uppdatera ESP-styrenheten med en reviderad parameteruppsättning och därmed inaktivera den nämnda Park Lock Support-funktionen.

Det planerade besöket i verkstaden för att genomföra åtgärden kommer troligen att ta mindre än en timme. Återkallelsekampanjen finns på KBA under referensnumret 011464 och hos tillverkaren under koden VS3PA27ERI.

Berörda ägare i Sverige blir underrättade via brev.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 56 = 59