Spännande påskfirande hos Vincents i Varberg

Annons:

Påskafton bjöd på inledningen till Vincents handlarhelg med bland annat premiär på HeroCamper som de nu blivit återförsäljare för.

Det stora dragplåstret är förstås denna lilla men tuffa husvagn som passar vanlife-trenden som många är intresserade av. Även om den är liten ger den möjlighet till stora upplevelser!

Men de säljer förstås mängder av andra husbilar och husvagnar. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på förmedling som de hållit på med i tjugo år. De senaste åren har verksamheten vuxit i takt med att intresset för begagnat är större än någonsin. Visst är nyförsäljning viktigt för branschen men trots allt säljs det väsentligt fler begagnade fordon än nya. Det är i begagnat-nischen som Vincents skapat sig ett namn som en av de stora aktörerna men det krävs att fordonen lever upp till kundernas önskemål.

– Vi har satt en ära i att kunna erbjuda bara de verkligt seriösa objekten, förklarar Vincent Schaffler när han visar mig runt i lokalerna.

Under de år han bedrivit sin verksamhet har företaget byggt upp ett samarbete med Mekonomen som har gjort det enklare att hantera fordon även från andra delar av landet än enbart i Varberg där lokalerna vid E6 befinner sig.

– Samarbetet med Mekonomen är en viktig del av vår verksamhet, säger Vincent Schaffler. Det ska vara både enkelt och säkert att handla med oss och vi märker att det finns ett intresse för förmedling runt om i landet. När vi startade med förmedling var vi först. Vi var en av de första som införde varudeklarering av alla objekt och vi ser det som viktigt att ha en god kundrelation. Det låter kanske självklart idag men så var det inte när vi började med detta.

Vincents har även instruktionsfilmer till de fordon de säljer. Instruktionsböcker är förstås bra men rörliga bilder kan förklara på ett mer pedagogiskt sätt.

– Det är viktigt att köparen kan få manöverpaneler och annat modellspecifikt förklarat på ett enkelt sätt av någon som verkligen kan systemen. Det kommer nog att bli vanligare men är en del i vår strävan att köpare redan från början ska känna sig hemmastadd.

Nu har företaget ett nytt projekt på gång, de har börjat fräscha upp objekten med snygg inredning genom nya samarbeten med inredningsbutiker. Att fräscha upp en bostad inför en försäljning är numer vanligt men har du hört om det när det gäller husbilar och husvagnar? Det hade inte Vincents som tyckte det var en utmärkt idé.

– Det är inte bara det tekniska som måste hålla hög kvalitet, det gäller förstås även inredningen. Kunden köper ju en semesterbostad som ska ge trivsel och glädje. Att semesterhemmet går att köra förändrar inte att man ska trivas där. Med modern färgsättning blir det nästan som ett nytt fordon, säger Vincent.

I påskhelgen har Vincents öppet fredag – måndag mellan klockan 10 och 14. Det serveras påskfika och barnen får gå på äggjakt, det blir tävlingar och alla fritidsfordon både i säljhallen och på gården är upplåsta så att man kan ta en närmare koll i lugn och ro.

Deras hemsida hittar du här.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


51 − 49 =