Spännande mässa för terränggående husbilar

Annons:

För alla som tycker att mer avancerad fricamping är livet kan även fyrhjulsdrift vara lite i enklaste laget, de må ta sig fram betydligt bättre än tvåhjulsdrivna husbilar men den riktiga känslan för obanad terräng kanske ändå inte infinner sig. Lite som stadsjeepar kan man tycka. Är det så ska man bege sig till tyska Bad Kissingen den 16-19 juni där mässan Abenteuer & Allrad hålls. Översätter vi mässans namn blir det närmast äventyr & drift på samtliga hjul eftersom det kan finnas fler än fyra. Dessutom är terrängen i Bad Kissingen en idealisk plats eftersom fordonens egenskaper kan visas upp på platsens egen terrängbana.

Här samlas för 24:e gången terrängentusiaster från när och fjärran som vill köra lite längre än vad de asfalterade vägarna tar oss. Någon liknande mässa för såväl välkända tillverkare som mer okända uppstickare finns knappast. De här husbilarna syns sällan på andra “vanliga” mässor och i så fall inte i mängd även om marknaden för expeditionsfordon växer och lockar allt fler. Nog kan det kittla lite att bege sig ut i otämjd terräng och känna sig lite som de som utforskade Afrika eller Sydamerika för några hundra år sedan. Men långt ifrån alla är beredda att betala för sådana exotiska resor där startpriserna för fordonen nog ligger runt fem miljoner, åtminstone om de ska fylla sitt verkliga syfte. Prislappen för att titta på fordonen inskränker sig dock till ett i sammanhanget blygsamt inträde.

Till mässan 110 000 kvadratmeter väntas fler än 350 utställare som kommer att presentera alla typer av terrängfordon samt de senaste och mest intressanta förslagen på exotiska resor. Det finns också en uppsjö av utrustning och tillbehör för att göra standardfordon lite mer off-road-liknande. Men det handlar inte bara om fordon, spännande föreläsningar för att förbereda sig på en sådan resa själv hör till och det finns även “resebyråer” som kan hjälpa till med genomförandet.

Är man i närheten kan en övernattning på mässcampingen kan ge spännande möten med husbilister som tagit fricampingen till en högre nivå och helst reser till platser de flesta av oss knappt har hört talas om.

Här hittar du mässans hemsida.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


4 + = 12