Södra Kroatien blir mer lättillgängligt med ny bro

Annons:

Kroatien ligger som ett spegelvänt frågetecken med en prick under efter den underskönt vackra kusten efter Adriatiska havet, en sträcka som blir alltmer populär att köra för vinterturistande husbilister. Men längst i söder sticker en landremsa från Bosnien Herzegovina ut och gör att Kroatien inte har landförbindelse med sin sydligaste del, den där Dubrovnik finns. Sedan länge har en bro planerats så att man slipper gränskontrollerna och nu är den invigd.

Den 55 meter höga och 2,4 kilometer långa Pelješac-bron som börjar strax norr om gränsen och slutar på halvön Pelješac har två filer i vardera riktningen samt ett körfält för nödtrafik. Därmed slipper trafikanterna en gränskontroll in och ut ur EU vilket underlättar trafiken.

– Byggandet av bron är ett av de viktigaste strategiska projekten i Kroatien, främst för att bygget förbinder södra Kroatien med resten av landet. Det innebär bättre transportförbindelser från Dubrovnik, vår turistpärla och en av de mest populära turistdestinationerna i Kroatien, samt hela Pelješac-halvön, säger den kroatiska turiststyrelsens direktör Kristjan Stanicic i ett pressmeddelande.

Dessutom byter Kroatien ut sin valuta kuna mot euro den 1 januari 2023, omräkningskursen är satt till 1 euro = 7,53450 Kuna.

En plats man absolut inte får missa om man åker till Kroatien är nationalparken Krka.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


25 + = 35