Snart är semestern på gång

Annons:

Nu har vi klarat av det här med Hornborgasjö, påsk, Kristi himmelsfärd och pingst med kombinerat nationaldagsfirande och Vildmarksvägsöppnande så snart är det bara midsommar kvar innan semestern kan ta vid.

Bildcred: Johan Norrman

Under tiden har även det mesta av blomsterprakten lagts till i minnenas arkiv men vad gör väl det när så mycket spännande återstår. Man kan ju alltid friska upp minnet med några bilder. Sådana som värmer lite extra i själen.

En morgon i Romelanda. Bildcred: Beatrice Moberg

Våren blev inte så varm i år men det gjorde att vi fick njuta av försommaren desto längre. Härliga försommarmorgnar och blomningen är ju till för att njuta av och desto längre, desto bättre.

Vid Husrygg på Gotland. Bildcred: Ellen Nygård

Trandansen vid Hornborgasjön är också förbi men visste du att tranorna även samlas när återfärden sker i höst? Då blir det en ny chans även om de inte dansar då.

Hornborgarsjön. Bildcred Marie Dywling

Kanske bor du lite längre norrut och då finns fortfarande chansen att uppleva det som nu är passerat i söder.

Bildcred: Pelle Kjörling

Årets äppelblomning är över så du får nog vänta till nästa år. Det är ju något man inte får missa men det finns mycket mer vid Österlen och Brösarps backar. Åk runt en sväng i Skåne där avstånden är korta och upplevelserna många. Längre norrut, i Kinnekulle, får du ju inte missa blomningen av ramslöken, den är det dags för nu.

I tyska Weinsberg är blåregnens blomning något alldeles extra och något jag längtar tillbaka till varje vår. Att vandra genom den här allén är något jag unnar alla. Tyskland är betydligt mer än Autobahn.

Blåregnets blomning i tyska Weinsberg är något mycket speciellt

Hur har det gått med ditt eget semesterplanerande? Igår sa man på SR att campingarna hade fått bokningar som aldrig förr. Det märks att vi är många med husbil och husvagn som vill ut och njuta av den frihet som mobila boenden ger.

Tvåhundraårsjubilerande Göta Kanal. Bildcred: Diana Alf Möllerud

Kanske läste du vår artikel om Leksands Medeltidsmarknad. Nog är evenemangens återkomst något som ger oss anywheres trevliga wibbar för trots att fricamping är härligt gäller det även upplevelser. Sådana finns ju tretton på dussinet av i år och de är mer än välkomna åter och du hittar många av dem i vår evenemangskalender. Förresten, var du på Leksands medeltidsmarknad? Kolla in bilderna och låt dig inspireras, Gotlands medeltidsvecka står för dörren så än är det inte kört att uppleva forntiden.

Bildcred: Leksands Medeltidsmarknad

Tjolöholm Classic Motor kunde man titta in i det campingliv som en gång var, titta in i nya tuffa husvagnar som Hero Camper eller varför inte bara njuta av alla klassiska bilar?

Nu är det dessutom tid för grillen att göra sitt med alla primörer. Har du provat baconlindad sparris? Passar utmärkt att grillas men det finns mycket mer att variera med än du tror. Lyssna på Frederik Zäll i vår podd-serie. Efter fler än 20 kokböcker kan vi väl få kalla honom expert?

Det verkar dock som att en och annan morfar är rädd för grillsäsongen så var noga med råvarorna.

Nu tar vi nya tag bland nyheter och tips för egentligen har ju sommaren just anlänt. Det är tid att njuta nu när kvällarna är som ljusast!

Bildcred huvudbild: Björn Carlsson

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 5 = 3