SM i freeski och snowboard i Kläppen

Annons:

Helgen den 1–3 april står Kläppen värd för SM i freeski och snowboard. Under tre dagar ska svenska mästare i grenarna big air, slopestyle och halfpipe koras. På plats finns allt ifrån OS-medaljörer till åkare från den nationella tävlingsscenen för att utmana varandra om de prestigefyllda SM-titlarna och totalt närmare 200 000 kronor i prispengar.

– Vi på Kläppen är mycket stolta över att varje år husera svenska mästerskapen i vår stora park. Kläppen Snowpark är unik i sitt slag och den park i Sverige som möjliggör tävlingar av den här storleken. Nivån på de svenska åkarna är superhög och jag rekommenderar alla att komma och beskåda SM i helgen. Det kommer att vara världsklass rakt igenom, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort.

SM i Kläppen kommer bjuda på ett stjärnspäckat startfält med OS-medaljören Jesper Tjäder i spets. Landslagsåkarna möter dock tufft motstånd i både utvecklingslandslaget och yngre talanger.

– Det ska bli jättekul att allt ifrån de som tävlar på Swedish Slopestyle Tour till OS-åkare kommer vara där. Att få avsluta säsongen med ett så stort möte med så många duktiga svenska åkare ska bli roligt, säger freeskilandslagets förbundskapten Niklas Eriksson.

På Europacupen har både freeskiåkarna och snowboardåkarna visat framfötterna under säsongen. Johanna Sellaman, freeski, och Tova Nejne, snowboard, har båda tagit karriärens första pallplats och kommer säkerligen vara med i kampen om SM-medaljerna.

Stjärnspäckade tävlingar blir det även på snowboardsidan när hela landslaget finns med i startlistan. Men OS-åkarna Sven Thorgren och Niklas Mattsson får räkna med en tufft motstånd av utvecklingsladslaget och åkare från Swedish Snowboard Series.

På SM finns en tävlingsklass för alla och publiken kommer få se allt ifrån kids till masters ta sig an Kläppens park. Men det kommer inte bara bjudas på spännande tävlingar och rafflande dueller. I sponsorbyn kommer du kunna träffa flera av tävlingens sponsorer. I Svenska Spel montern kommer du kunna se allt material från kampanjen The Flip och hos NOBE kan du provsmaka dryck. Varför inte snacka snowboard med leverantören Burton eller ta chansen att få lite tips av freeski- och snowboardlandslagens tränare samtidigt som du får dina skidor eller brädan vallad.

GPS: 61°01’55.6″N 13°20’25.8″E

Bildcred: Svenska Skidförbundet PM / Daniel Bernstål.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


84 − = 80