Skördefest på Tjolöholms Slott

Annons:

I helgen 16 – 18 september blir det skördefest på Tjolöholms Slott. Lokala producenter och utställare från hela Halland och Västra Götaland både visar upp sina produkter som även finns till försäljning. I köksträdgården har Hanna Wendelbo en utställning där hon visar tjugo av sina absoluta favoritdahlior. Det kommer arrangeras naturkamp, chiliätartävling, tångsafari, äppelkakstävling och fria visningar av Tjolöholms olika trädgårdar.

– Vi har även i år valt att satsa på olika barnaktiviteter, musikunderhållning och ett program för en bred publik. I år har vi även aktiviteter och utställare i vår köksträdgård. Förutom att grilla din egna toast över någon av eldarna på området så har vi höstmenyer i våra serveringar och många food trucks på området. För oss är det viktigt att lyfta lokala producenter från Halland och västra Götaland och skapa en upplevelsemarknad med programpunkter som både underhåller och lär, säger David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholms Slott.

På årets skördefest kan stora som små sjunga med Tjolöholms dräng, prova på käpphästbanan, gå på styltor, delta i tipspromenad, prova på tramptraktorer, hoppa i halm och pumpabowling. Under fredagen kommer Äskhults by visa hur man gör senap på gammalt vis. Naturum Fjärås Bräcka anordnar ”naturkampen” på fredagen och tångsafari på lördagen och söndagen, samt erbjuder smakprover på bland annat sockertång och tångknäcke.

– Så nu hoppas vi på en riktigt härlig skördefest med mycket besökare och bra väder, säger David Dagemark, evenemangschef, Tjolöholms Slott.

Mer information om aktiviteter, tävlingar, programpunkter och utställare hittar du på:

https://www.tjoloholm.se/aktuellt/skordefest/

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


41 − 36 =