SkiStar presenterar sommarens nyheter

Annons:

Det stora intresset att semestra i den skandinaviska fjällvärlden håller i sig. Efter förra sommarens besöksrekord fortsätter SkiStar med flera investeringar i SkiStar Sports & Adventures för att möta efterfrågan på en aktiv sommarsemester. Redan förra sommaren introducerades en hel del nyheter och i år fortsätter satsningen på bland annat nya trailleder, pumptracks, äventyrsgolf med mera. Dessutom erbjuds flera helhetsupplevelser med spa, vandring och golf.

Till skillnad från föregående sommar öppnar fjällvärlden upp för massor av evenemang för hela familjen på alla nivåer hela vägen fram till och med oktober, tack vare de släppta restriktionerna. I Sälen introduceras till exempel Tjejmilen för första gången 18 juni, i Trysil öppnar sommarsäsongen upp med Trysil Bike Arena Let’s GO! 26 maj och i Åre är Skandinaviens äldsta multisporttävling tillbaka då Åre Extrem Challenge byter skepnad och blir Åre Extrem Week 29 juni-2 juli.

– På SkiStar vill vi främja en aktiv livsstil och att fler ska få uppleva och njuta av den fantastiska skandinaviska fjällvärlden tillsammans med familj och vänner även på sommaren. Vi såg ett enormt intresse redan förra sommaren när vi satsade stort och hemestertrenden har ju hållit i sig nu ett par år. Därför är det snarare tal om en beteendeförändring och inte en trend längre: att röra på sig på sommarsemestern tillsammans med nära och kära och samtidigt kunna bo bra och äta bra är här för att stanna, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

Här följer några exempel på nyheter:

MTB-cykling:

  • Två nya trailleder och en 1200 kvadratmeter ny pumptrack i Sälen
  • Nya trailleder i Åre Bike Park Trail i Björnen tillsammans med Åre Destination och uppgradering av Serpentinen, Lilla Blå och Månskogen i Åre Bike Park Downhill
  • Två nya liftburna flowtrailleder från toppen vid Fjällekspressen i Trysil 
  • En färdigställd liftburen flowtrailled på 8 km i Hemsedal
  • Föreningen Åre Bergcyklister inviger en av Sveriges största asfaltspumptrack i anslutning till Åre Bike Park

Klätterparker:

  • Succén med klätterparkerna fortsätter och i Sälen utvidgas parken med två nya banor och en ny Zipline samt även i Åre med två nya banor. 

Valle Kids Club och Teen Camp Bike:

  • Det stora intresset för Valle Kids Club gör att nu även 3-åringar är välkomna och får en egen grupp i Valle Kids Club i Sälen.
  • Även Teen Camp Bike utvecklas i Åre med Team Camp Bike Downhill för 12-15 åringar som är ute efter extra fart.

Alla sommarens nyheter 

Läs mer om alla sommarens evenemang

Bildcred: Skistar

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


44 + = 46