Skånes Djurpark bjuder in till djurens värld

Annons:

I skogen runt Skånes Djurpark spirar våren och vitsippor och ramslök tittar upp och många njuter av påskveckan i parken. Vår i parken betyder även djurungar. Korpen är som vanligt tidig och har redan ungar som kraxar i boet, medan storken fortfarande ligger och ruvar. I Barnens Bondgård är tackorna runda om magarna och för bara några dagar sedan föddes det kaninungar. Även kaninerna har fått uppgraderat boende med ett nytt kaninhus i år. 

I Skånes Djurpark har en rad olika uppgraderingar gjorts i år för att ytterligare förhöja upplevelserna och lärandet om djur i parken. Nytt för säsongen är att ugglornas voljär bjuder in gästerna i djurens värld, och genom en sluss går det att gå in i ugglornas skog där kattugglor och lappugglor huserar. Och så har storken kommit. Djurungar föds och kläcks och mitt uppe på taket i Fåret Shaun Land ligger storken och ruvar.

– Vi vill bjuda in gästerna i djurens väld. Det är det som är kärnan i upplevelserna i parken, med våra uppskattade matningsexpeditioner där vi berättar och lär ut om djuren, våra olika äventyr och Expedition Upp högt bland träden och övernattningar i tält och tältstugor nära djuren i naturen. Nu bjuder vi även gästerna att gå in och uppleva ugglornas skog, säger Anna Blinkowski, ansvarig zoolog i Skånes Djurpark.

I hägnet mittemot skogsvoljären finns parkens nytillskott, de fina fjällrävarna. De har ännu inte fått några namn och under påsken är alla välkomna att lämna in sina namnförslag. Fjällrävar är trots fridlysning i Sverige en hotad art och i Sverige finns det färre än 500 vuxna individer.

I Barnens Bondgård bor flera gamla lantraser som Skånes Djurpark är med och bevarar. Det finns Linderödsgrisar, Gotlandskaniner, Värmländska skogsfår och Blommehöns. Linderödsgrisen är en svensk utrotningshotad lantras och Skånes Djurpark har varit med och räddat rasen sedan 1952. Inom kort väntas det fler linderödskultingar i parken och den 9 maj kommer Linderödsgrisen dag att firas och i år firar lantrasen 30 år, så det kommer att bli extra festligt!

Påsken i Skånes Djurpark pågår varje dag mellan den 9 och 18 april och besökarna kan delta i påskäggsjakt och en mängd andra aktiviteter varje dag. Läs mer på www.skanesdjurpark.se

Bildcred: Skånes djurpark

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


− 4 = 2