Seaside by Dethleffs, ny campingbil

Annons:

Som vi tidigare skrivit om inleder Nissan och Dethleffs ett samarbete och först ut är Nissan Primastar “Seaside by Dethleffs” som kommer i sommar. Det är en lättmanövrerad campingbil som är väl lämpad för vanlife. Namnet antyder att användningsområdet är kustnära upplevelser med en sportig anknytning.

Seaside är inte längre än 508 centimeter, är 204 hög och och 196 bred vilket gör att den storleksmässigt kan jämföras med en SUV. Trots att den är så kompakt har den ett pentry och plats för upp till sex sittande och har fyra bäddar. Två av sängplatserna med helfjäderbotten har måtten 189 x 125 och är placerade under popup-taket, som till och med kan öppnas helt mot fordonets front. Den andra sängen som har en kallskumsmadrass finns nertill, är hopfällbar, har måtten 200 x 125 och den går även att lyfta ut utan att några verktyg behövs.

Inredningen är fäst på skenor som går över hela golvet vilket gör det enkelt att variera bilens användningsområde. De fyra separata sätena, utöver de svängbara framstolarna, kan därför varieras i antal beroende på vilka önskemål man har och de går att justera på motsvarande sätt som framstolarna. Denna lösning ger möjlighet att variera lastutrymmet för att ta med cyklar, surfbrädor, skidor och liknade sportutrustning.

Det justerbara matbordet är utrustat med fällbara fötter och kan även hängas i kökskonsolen med fällbara fästen. Detta innebär att bordet även kan användas utomhus. Köksmodulen har ett kylskåp på 36 liter och spisen har två brännare. Det finns fyra lådor och ett stort hopfällbart fack för förvaring. När spis och hon i rostfritt stål inte används täcks de av en riktig glasskiva. Färskvattentanken rymmer 29 liter och den, tillsammans med gasolflaskan, är placerad i en garderob.

Totalvikten anges till 3,01 ton men det finns olika utrustningsalternativ. På motorsidan går det att välja mellan 150 hk (110 kW) eller 170 hk (125 kW), båda 2,0-liters dieselmotor med dubbelturbo. Det finns även två sexväxlade lådor, en DCT-automat och en mmanuell. Motorerna uppfyller euronormen 6d-FULL.

Navigationssystemet har en 8-tums pekskärm och DAB-radio och det finns en multifunktionsratt. Bland assistanssystem märks ljus- och regnsensorer, helljusassistent, farthållare med hastighetsbegränsare, backkamera, dödavinkelassistent, nödbromsassistent, trafikskylt och hastighetsdetektering.

Bildcred: Nissan

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


+ 15 = 16