Sand Sculpture Festival i Kalmar är tillbaka

Annons:

Den 4–8 juli är Kalmar International Sand Sculpture Festival tillbaka! och nu presenteras konstnärslagen som kommer att delta.

Det är första gången sedan 2019 som evenemanget är tillbaka i full skala då de tog en paus 2020 på grund av pandemin. Istället skapade festivalens konstnärlige ledare Edwin Böck en stor sandskulptur mitt i stan med det passande namnet ”Hemester”. Sommaren 2021 kunde festivalen genomföras igen, men med ett pandemianpassat upplägg. Fyra lag deltog och skulpturerna spreds ut över ett större område i Kalmarsundsparken och Sylvanderparken.

I år flyttas evenemanget tillbaka till Kalmarsundsbadet, närmare bestämt till stråket som går från Gustav Vasa-bänken fram till stranden. Sju konstnärslag från olika delar av Europa kommer att delta och de påbörjar sitt arbete måndagen den 4 juli. Under veckan kommer besökarna sedan steg för steg att se hur de detaljrika skulpturerna växer fram. Det är också besökarna som röstar fram en vinnare i samband med vernissaget den 8 juli.

Lagen som deltar i Kalmar International Sand Sculpture Festival 2022
Lag 1: Sverige I
Lag 2: Sverige II
Lag 3: Nederländerna
Lag 4: Lettland I
Lag 5: Lettland II
Lag 6: Tyskland
Lag 7: Norge

– Det känns jätteroligt att äntligen kunna genomföra en fullvärdig sandskulpturfestival igen. Det är ett evenemang som sticker ut och det varar betydligt längre än den vecka som festivalen pågår. Om väder och vind tillåter kan de fantastiska skulpturerna stå kvar i flera veckor, säger Pär Israelsson, som är chef för enheten möten och evenemang, Destination Kalmar.

Som vanligt kommer det att vara hög kvalitet på skulpturerna.

– Festivalen har gott rykte, så intresset för att delta är stort. Vi brukar alltid få hit några av världens absolut bästa sandskulptörer. Eftersom lagen skickar in skisser på verken de kommer att skapa vet vi att det kommer att bli fantastiska skulpturer med stor variation, berättar Edwin Böck, som är konstnärlig ledare för Kalmar International Sand Sculpture Festival.

Om sandskulpturfestivalen
Kalmar International Sand Sculpture Festival 2022 arrangeras den 4–8 juli av Destination Kalmar i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun. Det är nionde gången festivalen hålls. Evenemanget hade premiär 2013 och har sedan dess blivit ett populärt inslag i Kalmar under sommaren.

Dela gärna!

Annons:

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


66 + = 68