Samstorps gård – ställplats med safari

Annons:

Kan en ställplats samtidigt vara en djurpark eller är det tvärtom? Oavsett vilket kan man kombinera övernattningen med en safaritur där du kommer att uppleva närkontakt med vilda djur på ett unikt sätt, åtminstone utlovas det en sådan upplevelse.

Samstorps Gård är klassad som djurpark men ser sig själva som motsatsen till en traditionell sådan. Kronhjort, dovhjort, mufflonfår finns i ett 40 hektar stort hägn där det finns allt från öppna slätter, vattendrag, tät skog och ängar. Djuren lever fritt i hägnet och avgör själva om de vill komma fram och hälsa eller ej. Det är vi människor som är gäster och vi som får anpassa oss efter djurens behov och vilja. Även om besökarna bara är gäster så utlovas närkontakt med de vilda djuren på ett unikt sätt.

Samstorps Gård är även med i ett Europeiskt projekt vars mål är att skydda och stärka arten Visent som även kallad europeisk bison eller på latin, Bison bonasus. Ett motsvarande projekt finns på Bornholm som du kan läsa mer om i Rolling Homes artikel om det de kallar solskensön.

Ställplatsen har plats för 20 husbilar och platserna ligger i en sluttning med fin utsikt över vattnet. Det finns även en gårdsbutik där det säljs egentillverkad korv och honung och det finns kräftodling, de röker fisk och räkor och de har till och med ett eget slakteri. Vill man äta färdiglagat finns en pizzeria.

Det ordnas även gemensamma aktiviteter, på onsdagar är det middag och på lördagar ordnas grillbuffé men då måste man boka i förväg. Samstorps Gård har fullständiga rättigheter. Samstorps gård ordnar även underhållning som dansbandskvällar och musik på onsdagar och lördagar.

Samstorps gård ligger på Rådmansö. öster om Norrtälje. GPS: 59°44’47.9″N 19°00’12.4″E

Bildcred: Samstorps gård

Dela gärna!

Annons:

1 Trackback / Pingback

  1. Zorbcenter, en ställplats för äventyr – Rolling Homes Webbtidning

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


80 + = 81